Η αληθινή «Eleanor» Mustang πωλείται [videos]

Η αληθινή «Eleanor» Mustang πωλείται [videos]

Μόνο βιαστείτε διότι ο Nicolas Cage μπορεί να την κλέψει μέσα σε… 60”.

Αν συνεχίζετε στην ανάγνωση, πιθανότατα θα έχετε δει το φιλμ «Gone in 60 Seconds» -είτε το καλτ κλάσικ του 1974 είτε το ριμέικ του 2000, που ήταν χαλαρά βασισμένο στο πρωτότυπο και γενικά πιο κινηματογραφικό, εκτός από την καταδίωξη.

Η φρέσκια έκδοση της ταινίας όσον αφορά το καστ διέθετε βαρύ πυροβολικό από το Hollywood, με πρωταγωνιστές τον Nicolas Cage, την Angelina Jolie και τον Robert Duvall και βασικό στόχο τη κλοπή 50 αυτοκινήτων σε 72 ώρες. Ωστόσο για εμάς, η πραγματική πρωταγωνίστρια του «Gone in 60 Seconds» ήταν το αυτοκίνητο! Η Eleanor! Αυτό η κάστομ Shelby GT500 του 1967 ήταν τόσο φωτογενης όσο τίποτα άλλο. Δεκαεννέα χρόνια αργότερα, η Eleanor κόβει ακόμη την ανάσα όταν ο Randall «Memphis» Raines -ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Cage- μας ανοίγει το πάρκινγκ του για να ανακαλύψουμε ότι η Eleanor δεν είναι ένα άψυχο αντικείμενο. Είναι ο μονόκερος του Raines –ένα αυτοκίνητο που δεν το βάζει στο χέρι κανένας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To καλύτερο car chase, ever; [video]

Κάθε φορά που προσπαθεί να την κλέψει, κάτι πηγαίνει στραβά. Και καθώς αυτή είναι η κινηματογραφική μοίρα του, κάτι και πάλι πάει στραβά. Καθώς λοιπόν η Αστυνομία προφταίνει τον Raines, η απόφασή του να ξεφύγει μετατρέπεται σε μία από τις καλύτερες σκηνές καταδίωξης από τη δεκαετία του ’00. Για του λόγου το ασφαλές δείτε το παρακάτω video…

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, ύστερα την επιτυχία της ταινίας, δημιουργήθηκαν πολλά αντίγραφα της Eleanor. Αν ψάξετε τα lot του οίκου Barrett-Jackson για το Scottsdale φέτος, υπάρχουν μπόλικα αυτοκίνητα για να διαλέξετε. Αν κοιτάξτε όμως πιο προσεκτικά θα συνειδητοποιήσετε ότι ένα από αυτά δεν μοιάζει με κανένα άλλο: Εκεί ανάμεσα βρίσκεται μια πραγματική Eleanor.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεκαετία '70, η χρυσή εποχή των αυτοκινητικών καταδιώξεων [video]

Διατιθέμενη από τον οίκο Barrett-Jackson σε έξι ημέρες από σήμερα, στις 19 Ιανουαρίου, και σχεδόν δέκα χρόνια ύστερα την πρώτη δημοπρασία της Eleanor πάλι από την Barrett, η Shelby αυτή είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα των σκηνών καταδίωξης στην πόλη. Ακόμη και ο συνδυασμός της πτώσης της αγοράς των muscle cars και της οικονομικής κρίσης του 2009 δεν μπόρεσε να κρατήσει την Eleanor χαμηλά, καθώς εκείνη τη χρονιά πουλήθηκε για 216.700 δολάρια. Συγκριτικά, οι καλύτερες Shelby GT500 του ’67 πωλούνταν για $200 χιλιάρικα την εποχή εκείνη, ενώ η τιμή τους συνέχιζε να πέφτει γρήγορα.

Η ηρωίδα από την ταινία πουλήθηκε και πάλι για $1,06 εκατ. στη δημοπρασία Indy του οίκου Mecum το 2013.
Δείτε την εδώ στο video του οίκου δημοπρασιών…

Θα πιάσει άραγε και αυτή τη φορά η Eleanor τέτοιο νούμερο; Πιθανότατα όχι, παρόλο που τα αυτοκίνητα του είδους έχουν ένα σημαντικό «υπέρ», καθώς χρησιμοποιούνται για τις κοντινές λήψεις των αστέρων του κινηματογράφου. Να πιάσει τουλάχιστον την τιμή του 2013 αποτελεί μια σαφή δυνατότητα. Βλέπετε, η Eleanor είναι πολλά περισσότερα από ένα εμβληματικό muscle car για να πουληθεί για κάτι λιγότερο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube