Formula E: Buemi και Albon οι οδηγοί της Nissan

Formula E: Buemi και Albon οι οδηγοί της Nissan

Η Nissan θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην Formula E στον πρώτο γύρο της πέμπτης σεζόν, που θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου του 2018 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

O Sebastien Buemi και ο Alex Albon, θα είναι οι οδηγοί της Nissan στο Πρωτάθλημα ABB FIA της Formula E, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο τους τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο 29χρονος Ελβετός υπήρξε  τις τελευταίες τέσσερις σεζόν οδηγός της e.dams, του εταίρου της Nissan στη Formula Ε, στην οποία η ιαπωνική εταιρεία μετέχει έχοντας αποκτήσει μετοχικό μερίδιο. Θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του για τη Nissan με το νέο αυτοκίνητο Gen2 στις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στη Βαλένθια της Ισπανίας τον επόμενο μήνα. Ο Buemi είναι σήμερα ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της διοργάνωσης έχοντας κερδίσει τις περισσότερες νίκες, pole positions και έχοντας κάνει τους ταχύτερους γύρους και με τους περισσότερους πόντους από οποιονδήποτε άλλο οδηγό.

bue

«Η πέμπτη σεζόν θα είναι μια εντελώς νέα αρχή για μένα, με πολλούς τρόπους», δήλωσε ο Buemi. «Υπάρχουν τόσα πολλά που είναι καινούρια: τα αυτοκίνητα, η μορφή του αγώνα, οι χώροι. Ανυπομονώ να συνεχίσω να δουλεύω με την e.dams και να φέρνω τον ενθουσιασμό της κορυφαίας τεχνολογίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan, στους ενθουσιώδεις  οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε όλο τον κόσμο».

al

Από την άλλη, ο 22χρονος, Alex Albon, θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula E με τη Nissan, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις στις διεθνείς κατώτερες κατηγορίες των μονοθέσιων. Τερμάτισε δεύτερος στο GP3 του 2016 και είναι επί του παρόντος τρίτος σε κατάταξη στο φετινό πρωτάθλημα της FIA Formula 2, με τρεις νίκες.

«Το επίπεδο ανταγωνισμού στη διοργάνωση είναι έντονο και ανυπομονώ να δοκιμάσω τον εαυτό μου απέναντι σε μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο», δήλωσε ο Albon. «Οι συγκεκριμένοι αγώνες θα είναι μια νέα πρόκληση για μένα, αλλά η συνεργασία με τον Sebastien θα είναι μια τεράστια βοήθεια, καθώς έχει ήδη θέσει τον πήχη ψηλά, ως προς τις επιδόσεις στο πρωτάθλημα».

Η Nissan θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην Formula E στον πρώτο γύρο της πέμπτης σεζόν, που θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου του 2018 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Θα ακολουθήσουν αγώνες στο Μαρακές του Μαρόκου, στην πόλη του Μεξικού, στο Χονγκ Κονγκ, στην Σανυά της Κίνας, στη Ρώμη, στο Παρίσι, στο Μόντε Κάρλο, στο Μονακό, στο Βερολίνο και στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον αγώνες προγραμματίζονται για τις 26 Ιανουαρίου και τις 9 Ιουνίου του 2019, σε χώρους που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

 

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube