Ferrari: Δοκιμές στο Fiorano για την 296 GT3 [video]

Ferrari: Δοκιμές στο Fiorano για την 296 GT3 [video]

Η αγωνιστική έκδοση της Ferrari 296 «πιάστηκε» να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Fiorano και μας ξεσηκώνει με τον ήχο της...

Μετά την πολιτική έκδοσή της, η 296 GTB αποκτά και την αγωνιστική της εκδοχή, η οποία θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα GT3 της επόμενης χρονιάς. Η Ferrari πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης για την 296 GT3 στην πίστα δοκιμών της στο Fiorano, από τις οποίες μπορούμε να διακρίνουμε το αγωνιστικό της προφίλ αλλά και να την ακούσουμε μέσω του βίντεο.

Παρά το καμουφλάζ, η 296 GT3 μας αποκαλύπτει τα αεροδυναμικά της στοιχεία που την διαφοροποιούν από την συμβατική της έκδοση. Στο εμπρός μέρος, η αγωνιστική ταυτότητα της 296 GT3 υπογραμμίζεται από τις «λεπίδες» στα φτερά και στο καπό καθώς και από το τεράστιο splitter, ενώ αντίστοιχα στο πίσω μέρος τις εντυπώσεις κλέβουν η αεροτομή και ο διαχύτης στα πρότυπα των μοντέλων GT3. Αισθητή είναι τέλος και η αύξηση του πλάτους της, με τα μεγαλύτερα μετατρόχια να καλύπτονται από τα εντυπωσιακά μυώδη φτερά της.

Ferrari 296 GT3 Fiorano

Η Ferrari δημοσίευσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της 296 GT3 στο Fiorano. Αυτή προέκυψε από ένα συνδυασμό σεναρίων οδήγησης και ελέγχου στα pits. Μεταξύ των οδηγών της ήταν και ο 2 φορές νικητής στην κατηγορία «24 Hours of Le Mans GTE Pro», Αllesandro Pier, ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του. 

Η 296 GT3 χρησιμοποιεί μια υβριδική έκδοση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V6 3λιτρου κινητήρα της «απλής» GTB, και θα αντικαταστήσει τις 488 GT3 και 488 GT3 Evo από την επόμενη χρονιά. 

Το καλύτερο, το κρατήσαμε για το τέλος και δεν είναι άλλο από το βίντεο που διέρρευσε από τις δοκιμές από τις οποίες αν μη τι άλλο μας έμεινε ο ήχος της. Απολαύστε το…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube