Θεσσαλονίκη: Ποδηλατόδρομος για να παρκάρουν οι Ferrari

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατόδρομος για να παρκάρουν οι Ferrari

Αυτές οι περίεργες λωρίδες στα πεζοδρόμια τελικά δεν είναι για να κινούνται ποδήλατα, αλλά για να παρκάρουν εκεί τα καλύτερα αυτοκίνητα της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη είναι τεράστιο το πρόβλημα της στάθμευσης, αλλά ευτυχώς ο Δήμος σχεδίασε στα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους της πόλης πλατιές λωρίδες στάθμευσης που χωράνε και supercars.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Επικοινώνησαν μαζι μας κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που μας διαβεβαίωσαν ότι η συγκεκριμένη Ferrari δεν ήταν παρκαρισμένη εκεί, αλλά είχε ανέβει μετά από ειδική άδεια για ένα γύρισμα. Οπότε ζητούμε συγγνώμη για την παραπληροφόρηση.

Τι «όχι»; Τι εννοείτε «δεν είναι λωρίδες στάθμευσης αυτές οι κίτρινες γραμμές»; Φυσικά και είναι. Το ότι όταν είναι ελεύθερες, δηλαδή τις ώρες που δεν υπάρχει κανένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο εκεί, μπορούν αν θέλουν να τις χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες και οι πεζοί, δεν αλλάζει τον αρχικό λόγο σχεδιασμού τους. Σωστά; Αποκλείεται να μην είναι έτσι. Αν αυτό που βλέπουμε δεν είναι λωρίδα στάθμευσης αλλά ποδηλατόδρομος, κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι ο οδηγός αυτής της Ferrari 458 Italia αδιαφορεί πλήρως για τους συμπολίτες του, πράγμα που δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα χειρότερα παρκαρίσματα στην Ελλάδα το 2016

Για να σοβαρευτούμε τώρα, είναι σίγουρο ότι η παράνομη στάθμευση, και γενικώς η παραβίαση κανόνων του ΚΟΚ, δεν εξαρτάται από το πορτοφόλι ή την κοινωνική τάξη του οδηγού. Στην ίδια θέση θα μπορούσε να βρίσκεται για παράδειγμα το Suzuki Liana που είχε παρκάρει πάνω στην πλ. Συντάγματος στην Αθήνα. Όμως, όσο πιο φανταχτερό και προκλητικό είναι το αυτοκίνητο τόσο μεγαλύτερο είναι το «γαμώτο» των περαστικών.

[Πηγή: typosthes]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube