Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 251 km/h στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας [video]

Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 251 km/h στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας [video]

Οδηγό που έτρεχε με ταχύτητα 251 km/h στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, εντόπισαν μέσω εγκατεστημένου σε περιπολικό ραντάρ οι αστυνομικές Αρχές, προχωρώντας στη σύλληψή του.

radar

Οδηγός που κινούνταν με ταχύτητα 251 km/h στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας συνελήφθη πρόσφατα από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες εντόπισαν την υπερβολική του ταχύτητα μέσω κινούμενου ραντάρ που είχε τοποθετηθεί σε αστυνομικό όχημα.

Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, ενώ του επιβλήθηκαν οι αναγκαίες διοικητικές κυρώσεις.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Τροχαία φαίνονται πολλοί οδηγοί ακόμα να προβαίνουν σε παραβάσεις του ορίου ταχύτητας σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, όπως η Λεωφόρος Ποσειδώνος, η Λεωφόρος Βουλιαγμένης, η Λεωφόρος Συγγρού και αλλού. Kαι να «πιάνονται» από τα ραντάρ να κινούνται με περισσότερα από τα διπλάσια χιλιόμετρα σε σχέση με όσα ορίζει ο Κ.Ο.Κ στα συγκεκριμένα σημεία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 27 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν 12.903 τροχονομικοί έλεγχοι, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 4.275 παραβάσεις, με τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα. Από αυτές, 494 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, 124 οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, 39 παράβαση του "κόκκινου" σηματοδότη, 136 έλλειψη κράνους, 112 έλλειψη ζώνης ασφαλείας, 73 χρήση κινητού, 13 επικίνδυνους ελιγμούς και τέσσερις τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 357 πινακίδες κυκλοφορίας, 506 άδειες οδήγησης και 430 άδειες κυκλοφορίας, ενώ 283 οχήματα ακινητοποιήθηκαν και 106 εξ αυτών μεταφέρθηκαν με γερανό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Οικονόμου, εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη «μηδενική ανοχή» στην παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), τονίζοντας πως η οδική ασφάλεια αποτελεί ένδειξη σεβασμού προς τη ζωή και τον συνάνθρωπο. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη περίπτωση του οδηγού που κινούνταν με ταχύτητα 251 km/h στην Εθνική Οδό, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται για την προστασία των οδηγών και των πεζών.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube