Το Ράλι Ακρόπολις γιορτάζει τα 70 του χρόνια με 4 μίνι ντοκιμαντέρ

Το Ράλι Ακρόπολις γιορτάζει τα 70 του χρόνια με 4 μίνι ντοκιμαντέρ

Δεν χωρά αμφιβολία πως το Ράλι Ακρόπολις αποτελεί τη σπουδαιότερη συμμετοχή της Ελλάδας στα τεκταινόμενα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Acropolis Rally

Με αφορμή τους εορτασμούς των 70 χρόνων του εμβληματικού Ράλι Ακρόπολις, θα προβληθεί μία μίνι σειρά τεσσάρων ντοκιμαντέρ, μέσα από τα οποία θα ξετυλιχθεί η ιστορία του σπουδαίου αγώνα.

Η μίνι σειρά των ντοκιμαντέρ, μέρος της οποίας προβλήθηκε χθες, είναι λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, με το ντεμπούτο της να είναι δρομολογημένο για το 2024.

Η εικοσάλεπτη «πρεμιέρα» φιλοξενήθηκε στην αίθουσα sphera των Village Cinemas στο The Athens Mall, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Γιάννη Βρούτση. Κατά το χαιρετισμό του ο υπουργός μεταξύ άλλων στάθηκε στη διαρκή στήριξη της Πολιτείας.

H μίνι σειρά των τεσσάρων ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 70 χρόνια του Ράλι Ακρόπολις θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της εντός του 2024

Acropolis Rally-Giannis Vroutsis

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο παρουσιαστής της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ, Γιώργος Αμούτζας. Ο νεαρός ηθοποιός, εν προκειμένω σε ρόλο αφηγητή στα τέσσερα επεισόδια που απαρτίζουν τη σειρά, ευχαρίστησε τόσο τη Motorsport Greece (παραγωγό της σειράς), όσο και όλους τους συντελεστές για την ευκαιρία που του δόθηκε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο έργο.

Τα τέσσερα επεισόδια, διάρκειας 45 λεπτών έκαστο, επιχειρούν μια εις βάθος προσέγγιση αρχικά της ιστορίας του αγώνα, με τη συνέχεια να δίνεται στην οπτική με την οποία τον βλέπουν οι θεατές, οι αγωνιζόμενοι και οι διοργανωτές, οι οποίοι «ντύνουν» ιστορικά και σύγχρονα πλάνα με τις δικές τους μαρτυρίες ή εμπειρίες.

Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η Boo Productions. Στη σκηνοθεσία ήταν ο Λεωνίδας Πανονίδης, στη διεύθυνση φωτογραφίας ο Νίκος Ζιώγας, στο μοντάζ ο Alex Jaschik, στο post production ο Αντώνης Ξένος, στη δημοσιογραφική έρευνα οι Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος και Κώστας Ψάρρας και στην αρχισυνταξία η Μαρία Λούκα.

Acropolis Rally

Τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ χαιρέτησε από την πλευρά της ΕΚΟ, Χορηγού Ονόματος του αγώνα, ο κ. Σωτήρης Αναστασιάδης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της HELLENiQ Energy. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη διαχρονική υποστήριξη της ΕΚΟ στο Ράλλυ Ακρόπολις, επισημαίνοντας ότι «όσο ο αγώνας πραγματοποιείται με τέτοιον επαγγελματισμό, η ΕΚΟ θα βρίσκεται δίπλα στους διοργανωτές».

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube