Μείωση 2,7% στις ταξινομήσεις Οκτωβρίου

Μείωση 2,7% στις ταξινομήσεις Οκτωβρίου

Ελάχιστα μειωμένες σε σχέση με πέρσι ήταν οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο.

Στις 4.971 ταξινομήσεις αυτοκινήτων «έκλεισε» ο φετινός Οκτώβριος, σε σχέση με τις 5.111 του αντίστοιχου περσινού. Πρωταθλητής πωλήσεων ήταν η Toyota με ποσοστό 13,3%, η οποία άλλωστε είναι πρωτοπόρος και στις συνολικές πωλήσεις από την αρχή της χρονιάς με μερίδιο 11,0% (5.412 αυτοκίνητα).

Πίσω από την Toyota βρέθηκαν η VW και η Opel, με ποσοστά 10,6% και 8,4%, αντίστοιχα. Είναι άλλωστε οι εταιρίες που την ακολουθούν στις πωλήσεις του δεκαμήνου, με μερίδιο 10,5% και 9,6%, αντίστοιχα. Η τέταρτη θέση φαίνεται καπαρωμένη από τη Hyundai, με 3.457 και ποσοστό 7,1% μέχρι στιγμής, ενώ πιο πίσω κονταροχτυπιούνται Fiat, Nissan, Citroen και Skoda με πολύ κοντινά νούμερα.

Πιο καλοπουλημένο μοντέλο για τον Οκτώβριο ήταν το Toyota Yaris, με 409 αυτοκίνητα και ποσοστό 17,7% στα supermini, το οποίο άλλωστε σέρνει το χορό στην κατηγορία με 3.173 πωλήσεις και μερίδιο 14,6% από την αρχή του χρόνου. Στα αυτοκίνητα πόλης μακράν πρώτο είναι το Fiat Panda, ενώ στα μικρομεσαία το VW Golf έχει δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας από τα Opel Astra και Toyota Auris που ακολουθούν.

Δείτε αναλυτικά τις ταξινομήσεις του Οκτωβρίου 2013, ανά εταιρία ή ανά κατηγορία, στα αρχεία pdf που επισυνάπτονται.

[Πηγή: Σ.Ε.Α.Α.]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube