Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές γυρίζουν την πλάτη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές γυρίζουν την πλάτη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

Μόνον η Mercedes θα είναι παρούσα  - Γιατί δεν θα πάνε Audi, BMW και VW.

H Mercedes-Benz θα παίξει μόνη της  μπάλα στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο, αφού οι λοιποί premium γερμανοί κατασκευαστές αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στο μεγαλύτερη εκδήλωση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιαπωνία.

Η Volkswagen, ο όμιλος PSA, η Ford  και η Volvo Cars θα απουσιάσουν επίσης φέτος, σύμφωνα με την Ένωση Ιαπωνικών κατασκευαστών αυτοκινήτων, η οποία διοργανώνει την έκθεση που θα διεξαχθεί από τις  24 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου. Η VW μάλιστα δικαιολόγησε την απόφασή της λέγοντας πως δεν θα έχει κάτι καινούργιο να παρουσιάσει, ενώ η BMW ανέφερε ότι θα διοργανώσει μια αποκλειστικά δική της εκδήλωση.  Αντίθετα παρούσα θα είναι η Renault.

Το συνεχώς μειούμενο ενδιαφέρον των κατασκευαστών για να συμμετέχουν σε εκθέσεις έχει να κάνει κυρίως με το μεγάλο κόστος, την ώρα που με σημαντικά λιγότερα έξοδα μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε ένα σαφώς ευρύτερο κοινό.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό συμβαίνει σε μια μεγάλη αγορά όπως αυτή της Ιαπωνίας που πέρυσι σημείωσε αύξηση πωλήσεων της τάξης του 4,3% ενώ συνολικά την τελευταίο δεκαετία καταγράφει αύξηση της τάξης του 30%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube