IAA 2017: Νέο Toyota Land Cruiser [videos]

IAA 2017: Νέο Toyota Land Cruiser [videos]

To φημισμένο 4x4 εκτός δρόμου ανανεώθηκε σε εμφάνιση και απέκτησε ένα πιο ποιοτικό εσωτερικό, μαζί με άλλες βελτιώσεις.

Εικόνες του νέου Toyota Land Cruiser είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο εδώ και πολλούς μήνες, αλλά τώρα παρουσιάζεται επίσημα στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το μεγάλο 4x4, με το ξεχωριστό πλαίσιο τύπου σκάλας, έχει υποστεί αρκετές αλλαγές, μεταξύ των οποίων ένα ξανασχεδιασμένο εμπρός μέρος. Η νέα, ακόμη πιο τονισμένη μάσκα έχει μεγάλα ανοίγματα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ το καπό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διευκολύνει τον οδηγό να βλέπει τις άκρες του αυτοκινήτου για να το τοποθετεί σωστά.

Η νέα μάσκα μπορεί να βγάζει μάτι, όμως οι ξανασχεδιασμένοι προβολείς είναι σίγουρα πιο μοντέρνοι και όμορφοι, ενσωματώνοντας και φώτα LED ημέρας στις πιο πλούσιες εκδόσεις του μοντέλου.

Ξανασχεδιασμένα είναι επίσης τα φτερά και οι προφυλακτήρες, με αποτέλεσμα το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου να έχει αυξηθεί κατά 6 cm. Νέα είναι και τα πίσω φώτα, με λυχνίες LED στα στοπ, και διαφορετικής σχεδίασης οι τροχοί, που είναι από 17 έως 19 ιντσών ανάλογα με την έκδοση.

Τέλος, οι εμφανισιακές αλλαγές ολοκληρώνονται με δύο νέα χρώματα, τα Avant-Garde Bronze metallic και Midnight Emerald Blue, που προστίθενται στα υπάρχοντα οκτώ.

Στο εσωτερικό, η Toyota λέει ότι αναβάθμισε την ποιότητα, αλλάζοντας τα πάντα, από το ταμπλό έως τους διακόπτες. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται μια μεγαλύτερη και πιο χαμηλά τοποθετημένη (για να μην εμποδίζει την ορατότητα) οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, μια κεντρική οθόνη πληροφοριών 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων, λευκός φωτισμός για τα όργανα και νέο τιμόνι δανεισμένο από το (ακόμα πιο) μεγάλο Land Cruiser V8.

ΟΙ διαθέσιμοι κινητήρες εξαρτώνται από το πού θα αγοράσει κανείς το νέο Land Cruiser. Θα είναι το μοντέλο της Toyota με την ευρύτερη διάδοση, καθώς θα πωλείται σε πάνω από 190 χώρες του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Land Cruiser Raid Corsica

Ο πιο διαδεδομένος κινητήρας αναμένεται να είναι ένας 4κύλινδρος ντίζελ 2,8 λίτρων που αποδίδει 181 PS και 45,9 kgm ροπής, όταν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Αν θέλεις το χειροκίνητο 6άρι, η ροπή θα είναι μειωμένη στα 42,8 kgm. Και οι δύο εκδόσεις έχουν τελική ταχύτητα 175 km/h, αλλά η χειροκίνητη είναι πιο γρήγορη στο 0-100 km/h, με 12,1” αντί 12,7”.

Aν προτιμά κανείς τη βενζίνη, ο βασικός κινητήρας είναι 4κύλινδρος 2,7 λίτρων με 163 PS και 25,1 kgm, που συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 (ναι, πέντε) σχέσεων ή με αυτόματο 6άρι. Η τελική δεν έχει τόση σημασία σε αυτή την περίπτωση, αλλά πάντως φτάνει τα 165 km/h στο χειροκίνητο και τα 160 στο αυτόματο μοντέλο.

Για περισσότερη βενζινοκίνητη δύναμη, υπάρχει και ο 4λίτρος V6 με τους 250 PS και τα 38,3 kgm, που συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το νέο Land Cruiser είναι εφοδιασμένο με το τελευταίο πακέτο ασφαλείας Toyota Safety Sense, που περιλαμβάνει συστήματα όπως η ειδοποίηση σύγκρουσης και το αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης με αναγνώριση πεζών, το ενεργό cruise control, η ειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας, για αυτοκίνητο στο τυφλό σημείο και για κάθετα ερχόμενη κίνηση στο ξεπαρκάρισμα με όπισθεν, η αυτόματη αλλαγή σκάλας προβολέων κι ένα αναβαθμισμένο σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test Drive: Toyota Hilux Double Cab 2.4 D-4D 150 PS

[Πηγή Toyota]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube