EICMA 2016: H Vespa μπαίνει στην πρίζα

EICMA 2016: H Vespa μπαίνει στην πρίζα

Η Piaggio έκρινε πως ήρθε η ώρα για μια ηλεκτρική Vespa, οπότε παρουσίασε το πρωτότυπό της στην EICMA στο Milano.

Η αγορά των ηλεκτρικών σκούτερ παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη μήνα με το μήνα, με όλο και περισσότερους κατασκευαστές να παρουσιάζουν νέα μοντέλα που απευθύνονται στην αστική μετακίνηση.

Τούτου δοθέντος, έφτασε λοιπόν η ώρα για να εξηλεκτρισθεί και η Vespa που έκλεισε εφέτος τα 70 χρόνια της, τη οποίας το πρωτότυπο παρουσιάστηκε πρόσφατα στην EICMA 2016 (Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori) στο Milano.

Και φυσικά ήταν απόλυτα σωστό μια τέτοια μεγάλη πρόκληση να απαντηθεί από τη «φίρμα» Vespa, παρότι η παράδοση του Piaggio Group στα ηλεκτρομοτέρ χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Ήταν η πρώτη που λανσάρισε ένα υβριδικό σκούτερ και ήταν απλώς θέμα χρόνου μέχρι να γεννηθεί το πρότζεκτ Vespa Elettrica.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόλεμος στην Genova για τη Vespa [video]

Οι τεχνικές λεπτομέρειες της Vespa Elettrica δεν έγιναν ακόμη γνωστές, αλλά ο κατασκευαστής λέει ότι «η Vespa Elettrica θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι μια πραγματική Vespa, φέρνοντας τις τελευταίες εξελίξεις στις ηλεκτρική τεχνολογία σε ένα όχημα που θα διατηρήσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν ζωτική σημασία για την επιτυχία της. Το στιλ, η ακρίβεια, η ευκολία χρήσης και η ευχαρίστηση της οδήγησης θα είναι τα ίδια όπως στη Vespa που όλοι γνωρίζουμε, με την προσθήκη τεχνολογικών και νεωτερικών λύσεων στη συνδεσιμότητα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια μοναδική έκθεση για τα 70 χρόνια της Vespa [video]

Η Vespa Elettrica παραγωγής λέγεται ότι θα πάει στα καταστήματα κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό του 2017. Το Piaggio Group εξετάζει επί του παρόντος τους πιο προηγμένους «παίκτες» στο συγκεκριμένο τομέα, σε παγκόσμιο επίπεδο, για να εξελίξει νεωτερικές τεχνολογικές λύσεις στο ηλεκτρικό μοτέρ και γι’ αυτό το πρότζεκτ δεν είναι ακόμη έτοιμο.

Αλλά μην ανησυχείτε, η εταιρεία θα συνεχίσει να διαθέτει τις βενζινοκίνητες Vespa κανονικά. Η γκάμα τους ανανεώθηκε για το 2017, με εμπλουτισμένη χρωματική παλέτα και επαναρρυθμισμένους κινητήρες που συμμορφώνονται πλέον με το πρότυπο Euro 4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Giorgio (Armani), ξέρεις από Vespa; [video]

Ένα ενδιαφέρον νέο μοντέλο στην γκάμα είναι η Vespa 946 (RED) που, όπως λέει το όνομα, είναι μια κατακόκκινη έκδοση του κλασικού μοντέλου. Η νέα Vespa σχεδιάστηκε για να διαθέτει κομψότητα και στιλ προς ενίσχυση της ευαισθητοποίηση γύρω από ένα πολύ σοβαρό θέμα. Να παράσχει τη ευκαιρία σε αγοραστές της RED να ενταχθούν στη μάχη κατά μερικών από τις πιο σοβαρές ασθένειες στον κόσμο: Τα έσοδα από τη Vespa RED θα διατεθούν σε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας. 

[Πηγή Piaggio]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Vespa 400 1957-1961

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube