Η Mercedes επενδύει σε ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο κινητήρων στην Πολωνία

Η Mercedes επενδύει σε ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο κινητήρων στην Πολωνία

Θα κατασκευάζονται αποκλειστικά τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ.

Η Mercedes εγκαινιάζει μια από τις πλέον σημαντικές της επενδύσεις στη γηραιά ήπειρο. 
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής αποκλειστικά τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ στο Jawor της Πολωνίας.
Οι κινητήρες θα προορίζονται τόσο για συμβατικά όσο και για υβριδικά μοντέλα της εταιρείας, ενώ θα απασχολεί 1.000 εργαζόμενους, αριθμός διπλάσιος από αυτόν που αρχικά είχε υπολογιστεί. 

Σχολιάζοντας την επένδυση, ο Markus Schafer, μέλος του ΔΣ της Mercedes, τόνισε ότι η μονάδα στο Jawor, είναι περιβαλλοντολογικά σύγχρονη όντας ουδέτερη ως προς τις εκπομπές CO2. Όλη η ηλεκτρική ενέργειας που θα καταναλώνεται θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ μια σειρά από αισθητήρες θα καταγράφουν συνέχεια τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.
Μια μικρή αλλά διόλου ασήμαντη λεπτομέρεια είναι ότι σε κανένα σημείο του εργοστασίου (είτε στο τμήμα παραγωγής, είτε στο διοικητικό) δεν θα χρησιμοποιείται πλέον χαρτί, αφού τα πάντα θα είναι ηλεκτυρονικά.  
Παράλληλα για τις μεταφορές μέσα στο χώρο του εργοστασίου θα χρησιμοποιούνται αυτόνομα οχήματα. 

Ο Markus Schafer είπε καταλήγοντας ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο σηματοδοτεί το μέλλον της κινητικότητας, ενώ η επιλογή να κατασκευαστεί στο Jawor ενδυναμώνει τις σχέσεις φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες. 
Να σημειώσουμε εδώ πως η Mercedes αύξησε πέρυσι τις πωλήσεις στην Πολωνία κατά 40%, όντας πλέον η πρώτη σε πωλήσεις premium μάρκα στη χώρα. 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube