Volvo και απόλυτη ασφάλεια [video]

Volvo και απόλυτη ασφάλεια [video]

H Volvo μέσω της τελευταίας διαφήμισής της επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για απόλυτη ασφάλεια των επιβαινόντων σε ένα αυτοκίνητό της, αλλά και των πεζών, ύστερα από το 2020.

Ακούγεται παρακινδυνευμένο να λέει η Volvo ότι στόχος της είναι «να μην εμπλέκεται κανένα αυτοκίνητό της σε θανατηφόρα ατυχήματα ύστερα από το 2020». Πρόκειται οπωσδήποτε για μια ηχηρή δήλωση και χρειάζεται να αγγίξεις την τελειότητα για να μην σου γυρίσει μπούμερανγκ.

Σε κάθε περίπτωση όμως εκτιμούμε την προσπάθεια αυτή και τη φανατική προσήλωση στην άρτια κατασκευή και στην ασφάλεια των ανθρώπων, επιβαινόντων και πεζών, που αποτελεί βαθιά σουηδική θεώρηση των πραγμάτων. H Volvo, παρόλο που βρίσκεται υπό κινεζική αιγίδα, δείχνει ότι ακολουθεί αταλάντευτα και ανεμπόδιστα το μονοπάτι της ασφάλειας, που αποτελεί εξάλλου συστατικό του DNA της, δίνοντας σε αντάλλαγμα στη μητρική Geely τεχνογνωσία και τεχνολογία.

Η νέα τηλεοπτική διαφήμιση της Volvo, με τίτλο «a safer road ahead», που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες αποπνέει αυτοπεποίθηση και ακούγεται ότι παίρνει ιδιαίτερα στα σοβαρά τις δηλώσεις της. Είναι προφανές ότι ο Σουηδός κατασκευαστής διαθέτει το απαραίτητο τεχνολογικό υπόβαθρο για κάνει πράξη τη δήλωσή του, όντας ίσως ο πρωτοπόρος όσον αφορά τα ενεργά συστήματα προστασίας και αποφυγής ατυχήματος, αλλά και της αυτόνομης οδήγησης.

Το μόνο που διερωτώμαστε είναι ότι εάν η Volvo πετύχει το απόλυτο του στόχου της, μήπως αυτό σημαίνει ότι θα παραδώσουμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε έναν υπολογιστή; Κι αν δεν είναι έτσι, τότε πώς μπορείς να εγγυηθείς μηδενικές απώλειες με άνθρωπο στο «τιμόνι».

[Πηγή Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube