Tι γίνεται όταν ένα ασθενοφόρο εμβολιστεί από ένα φορτηγάκι; [video]

Tι γίνεται όταν ένα ασθενοφόρο εμβολιστεί από ένα φορτηγάκι; [video]

Μακελειό, με ασθενή και νοσοκόμους να κείτονται στο δρόμο; Κάθε άλλο, όπως θα δείτε.

Τα ασθενοφόρα, όταν μεταφέρουν ασθενή, τρέχουν πολύ και περνούν με κόκκινο για να προλάβουν. Κι αυτό σημαίνει ότι έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμπλακούν σε σύγκρουση.

Μια πολύ πιθανή μορφή σύγκρουσης σε αυτή την περίπτωση είναι ο εμβολισμός από άλλο αυτοκίνητο, που μπορεί να περνάει κανονικά τη διασταύρωση με πράσινο.

Αυτή την περίπτωση ήθελε να προσομοιώσει η εξειδικευμένη φίρμα κατασκευής ασθενοφόρων Braun. Πήρε λοιπόν ένα από τα ασθενοφόρα της, το έστησε με το πλάι στο τέλος του διαδρόμου δοκιμών κι έστειλε πάνω του ένα μεγάλο και βαρύ pickup, ένα αμερικάνικο Ford F-150.

Τα αποτελέσματα, όπως θα δείτε στο video, είναι εκπληκτικά. Εκεί που περιμένεις –επηρεασμένος ίσως κι από ταινίες δράσης– το φορτηγάκι να περάσει μέσα από το ασθενοφόρο και να βγει από την άλλη, γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Το pickup παραμορφώνεται, ως οφείλει άλλωστε για να απορροφήσει την ενέργεια της σύγκρουσης, αλλά το νοσοκομειακό δεν παθαίνει τίποτε! Λες και το φορτηγάκι έπεσε πάνω σε χρηματοκιβώτιο τράπεζας!

Βέβαια, οι νοσοκόμοι, οι συνοδοί και ο ασθενής που βρίσκονται μέσα ταρακουνιούνται άγρια – πράγμα που μας κάνει να ανησυχούμε λίγο για τον αυχένα τους. Όμως το σίγουρο είναι πως το νοσοκομειακό παραμένει σχεδόν ανέπαφο και μπορεί να συνεχίσει τη διακομιδή. Καθησυχαστικό…

Τώρα, το τι γίνεται αν στη θέση του Braun είναι ένα συνηθισμένο –και παλιό– ασθενοφόρο όπως αυτά του δικού μας ΕΚΑΒ, δεν μπορούμε να σας το πούμε…

[Πηγή: Braun Ambulances μέσω Jalopnik]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Vettel στην πίστα με... ασθενοφόρο! [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube