O Vettel στην πίστα με… ασθενοφόρο! [video]

O Vettel στην πίστα με… ασθενοφόρο! [video]

Ο πιλότος της Ferrari κι ένας οδηγός ασθενοφόρου αλλάζουν αυτοκίνητα και συναγωνίζονται στην πίστα. Ποιος κερδίζει;

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Sebastian Vettel στο κόκπιτ της Ferrari SF16-H, σε αγώνες Grand Prix Formula 1. Πάνε τα χέρια του όμως όταν πιάσει το τιμόνι ενός καθημερινού αυτοκινήτου και δη ενός επαγγελματικού βαν;

Στο νέο διαφημιστικό video clip της Shell, o Vettel ανταλλάσσει την προσωπική του Ferrari 488 GTB με ένα… ασθενοφόρο, για έναν ιδιότυπο αγώνα στην πίστα του Κέντρου Δοκιμών Bruntingthorpe, στη Βρετανία.

Και οι δύο οδηγοί που συναγωνίζονται είναι επαγγελματίες. Ο Vettel έχει 42 νίκες Grand Prix στο ενεργητικό του, ο οδηγός του ασθενοφόρου, Alex Knapton, 1.356 κλήσεις επείγουσας ανάγκης. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι εργαλεία. Η Ferrari έχει διτούρμπινο V8 κινητήρα με 670 ίππους και τελική 330 km/h, το νοσοκομειακό 4κύλινδρο κινητήρα 118 ίππων και τερματίζει στα 170 km/h.

Μετά από την ενημέρωση του καθενός από τον άλλον, οι δύο οδηγοί ξεκινούν για το χρονομετρημένο τους γύρο. Ο Knapton, φανερά ενθουσιασμένος με τη Ferrari, πατάει το γκάζι και σημειώνει χρόνο 2’ 17”. O Vettel δείχνει να βαριέται, προσπαθεί να ενθαρρύνει το ασθενοφόρο να πάει πιο γρήγορα, αλλά πετυχαίνει ένα απίστευτο 2’ 10” - αν και με κάποια έυνοια, χωρίς, όπως φαίνεται, να κάνει το σλάλομ ανάμεσα στις κορύνες

Το αποτέλεσμα του «αγώνα» δείχνει πως η Ferrari θα ανταποκρινόταν πιο γρήγορα σε μια κλήση ανάγκης, όμως δεν θα είχε τον εξοπλισμό και το χώρο για να σώσει ζωές. Οπότε, καλό και το ασθενοφόρο – ειδικά αν έχει κάποιον σαν τον Vettel ή τον Knapton στο τιμόνι του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube