Honda: Καινοτόμος αερόσακος που θα σώσει ζωές [video]

Honda: Καινοτόμος αερόσακος που θα σώσει ζωές [video]

Παρέχει μεγαλύτερη προστασία, συγκρατώντας αποτελεσματικά το κεφάλι σε πλαγιομετωπικές συγκρούσεις.

Η Honda εξελίσσει αερόσακο νέας τεχνολογίας για τον εμπρός επιβάτη, που θα τον προστατεύει καλύτερα σε μετωπικές συγκρούσεις και ιδιαίτερα σε πλαγιομετωπικές υπό γωνία, με άλλο όχημα ή σταθερό εμπόδιο.

Της εξέλιξης του νέου αερόσακου ηγούνται μηχανικοί του Honda R&D Americas, στο Ohio των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη σουηδική Autoliv, τον μεγαλύτερο προμηθευτή εξαρτημάτων και συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο. Ο νέος αερόσακος θα ξεκινήσει να τοποθετείται από του χρόνου σε νέα μοντέλα της Honda για την αμερικανική αγορά.

«Ακολουθώντας τη δέσμευση της Honda, “Safety for Everyone”, οι μηχανικοί μας πιστεύουν ότι η δουλειά τους πάνω σε αυτή την καινοτόμο τεχνολογία ασφαλείας θα έχει χειροπιαστά αποτελέσματα πάνω στις ζωές των ανθρώπων για πολλά χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Honda R&D Americas, Jim Keller.

Ο νέος αερόσακος παρέχει αυξημένη προστασία σε πλαγιομετωπικές συγκρούσεις, ελαχιστοποιώντας τις πλευρικές δυνάμεις που ασκούνται στο κεφάλι του επιβάτη και μειώνοντας έτσι την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού αν το κεφάλι περιστραφεί βίαια ή γλιστρήσει από τον αερόσακο.

Honda novel airbag
Αντίθετα από τους συμβατικούς αερόσακους, οι οποίοι έχουν ένα μόνο διαμέρισμα που φουσκώνει, ο νέος αερόσακος της Honda αποτελείται από τέσσερα τμήματα: τρία διαμερίσματα που φουσκώνουν, ένα κεντρικό και δύο πλευρικά, κι ένα «ιστίο» (“sail panel”), που εκτείνεται ανάμεσα στα δύο πλευρικά διαμερίσματα. Αυτό πιάνει κι επιβραδύνει το κεφάλι, όπως το γάντι του baseball πιάνει την μπάλα, και ταυτόχρονα τραβάει προς τα μέσα τα δύο πλευρικά διαμερίσματα, ώστε να αγκαλιάσουν το κεφάλι.

[Πηγή: Honda Americas]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube