Ανάκληση 2 εκατομμυρίων Tesla λόγω Autopilot

Ανάκληση 2 εκατομμυρίων Tesla λόγω Autopilot

Όπως έγινε γνωστό, περισσότερα από δύο εκατομμύρια μοντέλα της Tesla ανακλήθηκαν, λόγω ελαττωμάτων στο σύστημα της ημιαυτόνομης οδήγησης.

Tesla Model Y

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από τα αποτελέσματα μίας πολυετούς έρευνας της  της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) που θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα, όπως και την αποτελεσματικότητα των επιδιορθώσεων στις οποίες θα προχωρήσει Tesla.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή Μέσα ενημέρωσης, η Tesla προχώρησε στην ανάκληση των αυτοκινήτων, καθώς η NHTSA διαπίστωσε πως το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού Autopilot, χαρακτηρίζεται από δυσλειτουργίες, που μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα ή δυστυχήματα.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας σημειώνει πως από τους ελέγχους που διενήργησε, διαπίστωσε ότι η τεχνολογία του Autopilot, που πρέπει να διασφαλίζει ότι οι οδηγοί εξακολουθούν να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο και την οδήγηση ακόμα και όταν είναι ενεργοποιημένη, είναι ανεπαρκής και μπορεί να οδηγήσει σε κατάχρηση του συστήματος.

H ανάκληση αφορά σχεδόν όλα τα μοντέλα που πούλησε η Tesla στις ΗΠΑ, από τη στιγμή ενεργοποίησης του Autopilot, στα τέλη του 2015

Tesla Model Y

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μεγάλη Βρετανία: «Υπεύθυνες οι εταιρείες για ατυχήματα με αυτόνομη οδήγηση»

Η ανάκληση αφορά σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που πούλησε στις Ηνωμένες Πολιτείες η Tesla από τη στιγμή ενεργοποίησης του Autopilot, στα τέλη του 2015. Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη τη φετινή χρονιά που αφορά το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της αμερικανικής μάρκας και όλα αυτά την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla αναφέρει πως η μάρκα του είναι στα πρόθυρα να προσφέρει πλήρη αυτόνομη οδήγηση, δοκιμάζοντας το λογισμικό Full Self-Driving.

Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει περισσότερες από 50 ειδικές έρευνες ατυχημάτων-δυστυχημάτων που αφορούν αυτοκίνητα Tesla για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με το Autopilot. Μάλιστα ο ρυθμός των ερευνών ολοένα και αυξάνεται υπό την κυβέρνηση Biden. Αξίζει όμως να αναφέρουμε πως η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει αθωωθεί σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Tesla Model S

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί το όνομα Autopilot να παραπέμπει σε αυτόματο πιλότο, ωστόσο όλοι οι οδηγοί είναι καλό να έχουν στο μυαλό τους ότι πρόκειται για ένα σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, ο οποίος πρέπει να συνεχίσει να έχει την προσοχή του στο δρόμο, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν οδηγεί ο ίδιος

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube