Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το Xiaomi SU7;

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το Xiaomi SU7;

To Xiaomi SU7 επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη πως θα έρθει και στην Ελλάδα. Πότε το περιμένουμε;

Xiaomi SU7

Το Delphi Economic Forum 2024 επιφύλασσε μία σημαντική είδηση για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα!

Ο πρόεδρος του Ομίλου Info Quest, του αποκλειστικού αντιπροσώπου και διανομέα των προιόντων της Xiaomi στην Ελλάδα κ. Θεόδωρος Φέσσας όσο και η αντιπρόεδρος κα. Ευτυχία Κουτσουρέλη, με δηλώσεις τους στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, επιβεβαίωσαν την έλευση του ηλεκτρικού σεντάν στην ελληνική αγορά.

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην ελληνική αγορά το 2027, όπως ανακοίνωσαν τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη του επίσημου εισαγωγέα των προϊόντων της Xiaomi στην Ελλάδα

Xiaomi SU7

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κυριολεκτικά προκάλεσε πάταγο, καθώς μέτρησε 50.000 προπαραγγελίες σε μόλις 28 λεπτά την ημέρα που παρουσιάστηκε. Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση, που ομολογουμένως έχει ήδη να ξεκινήσει να δημιουργεί προβλήματα, η Xiaomi κατασκευάζει 40 SU7 την ώρα ή ένα, κάθε 76 δευτερόλεπτα! Νούμερο πραγματικά ασύλληπτο και εντυπωσιακό για παραδοσιακούς κατασκευαστές, πολλώ δε μάλλον για μια πρωτοεμφανιζόμενη, στον τομέα της αυτοκίνησης, φίρμα.

Πότε όμως αναμένεται να δούμε το Xiaomi SU7 στην ελληνική αγορά; Το 2027, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ομίλου Info Quest: «Το εγχείρημα αυτό μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Για να γίνει όμως με το σωστό τρόπο θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μία τριετία». Κομβικό ρόλο σε αυτό παίζει και η τεράστια ζήτηση του μοντέλου, καθώς στην αγορά της Κίνας, η αναμενόμενη ζήτηση για όλο το 2024 έχει ήδη υπερκαλυφθεί.

Η κα. Ευτυχία Κουτσουρέλη τοποθετήθηκε στη συνέχεια, τονίζοντας πως «η διάθεση των αυτοκινήτων της Xiaomi στην ελληνική αγορά θα στηθεί γύρω από νέες υπηρεσίες, κατάλληλη τεχνική υποστήριξη και δίκτυο ταχυφορτιστών που θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα υποστήριξης. Το οποίο για να στηθεί όπως πρέπει, και με γνώμονα την καλύτερη δυνατή παρεχόμενη υπηρεσία προς τους πελάτες θα χρειαστεί περίπου με 3ετία».

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως η τιμή εκκίνησης του Xiaomi SU7 είναι στα 215.900 γουάν (€27.700) για το βασικό Standard, ενώ η κορυφαία παραλλαγή Max κοστίζει 299.900 γουάν (€38.500). Τα Xiaomi SU7 Standard και Pro είναι αμφότερα μονοκινητήρια πισωκίνητα με αρχιτεκτονική 400V. Το Max από την άλλη είναι 4κίνητο με δύο ηλεκτροκινητήρες και σύστημα 800V, επιτρέποντας βελτιωμένη απόδοση και ταχύτερους χρόνους φόρτισης.

Xiaomi SU7

Η Xiaomi διαφοροποιεί επίσης τις τρεις εκδόσεις στον τύπο της μπαταρίας, με το Standard να φοράει μπαταρία LFP της BYD με χωρητικότητα 73,6 kWh , αρκετή για 700 km στον αισιόδοξο κινεζικό κύκλο δοκιμών.

Το Pro χρησιμοποιεί την μπαταρία Shenxing της CATL με χωρητικότητα 94,3 kWh, η οποία επαρκεί για 830 km. Τέλος, η κορυφαία έκδοση είναι προικισμένη με την μπαταρία Qilin της CATL, χωρητικότητας 101 kWh. Διανύει 800 km με μια φόρτιση, αφού τα δύο μοτέρ καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. 
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube