Από τη Νορβηγία ξεκινά τις πωλήσεις του το Opel Ampera-e

Από τη Νορβηγία ξεκινά τις πωλήσεις του το Opel Ampera-e

Από 33.100 ευρώ η τιμή του - Αρκετά πιο ακριβό από τον ανταγωνισμό

Η Νορβηγία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην οποία θα πωλείται το Opel Ampera-e. 
 
Το κριτήριο της επιλογής - σύμφωνα με την Opel - ήταν το ανεπτυγμένο δίκτυο υποστήριξης των αυτοκινήτων του είδους όσο και η υψηλή δημοτικότητά τους, καθώς ήδη σχεδόν 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα βρίσκονται στους δρόμους της. Συγκεκριμένα, για κάθε 100 καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα στη χώρα, πάνω από τα 15 είναι ηλεκτρικά.
 
Και αυτό διότι επιτυχημένες πολιτικές όπως απουσία φόρων αγοράς στα EV, απαλλαγή από ΦΠΑ σε αγορά ή leasing, χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, δωρεάν διέλευση από σταθμούς διοδίων και χρήση ferry, δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ, πρόσβαση σε λεωφορειόδρομους και 50% μειωμένος φόρος εταιρικών αυτοκινήτων δελεάζουν τους Νορβηγούς στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 



Καθώς η αύξηση της παραγωγής του Ampera-e θα είναι σταδιακή, τους πρώτους μήνες θα διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό. Γι’ αυτό, έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο κλιμακούμενου λανσαρίσματος για τις Ευρωπαϊκές αγορές με έμφαση αρχικά στις αγορές που διαθέτουν υποδομή EV και /ή έχουν δείξει μεγαλύτερη επιθυμία να φέρουν στους δρόμους τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μετά την παράδοση των πρώτων οχημάτων στη Νορβηγία την άνοιξη, οι επόμενες χώρες είναι η Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ελβετία. Θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες στα τέλη του 2017 ή κατά τη διάρκεια του 2018 καθώς ο όγκος παραγωγής θα αυξάνεται.

Το Opel Ampera-e έχει ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 500 km – τουλάχιστον 100 km επιπλέον αυτονομία από τους πλησιέστερου αντιπάλου του στην κατηγορία στο δρόμο. Η συνδυασμένη αυτονομία WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) υπολογίζεται πάνω από 380 km. Ασφαλώς η αυτονομία σε συνθήκες πραγματικής χρήσης θα διαφέρει και εξαρτάται από το προσωπικό στυλ οδήγησης και εξωγενείς παράγοντες όπως η εξωτερική θερμοκρασία ή τη τοπογραφία της αντίστοιχης διαδρομής.
 
Όταν οι πελάτες χρειάζεται να επαναφορτίσουν το όχημα μπορούν να αποκτήσουν περίπου 150 km αυτονομίας σε 30 λεπτά μόνο σε ένα δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης 50 kW DC.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή του αυτοκινήτου στη Νορβηγία θα ξεκινά από τα 33.100 ευρώ και με δεδομένο ότι η αντίστοιχη τιμή του BMW i3 είναι 29.600 ευρώ και του Nissan Leaf 22.700 ευρώ, το Opel εμφανίζεται να είναι το πιο ακριβό από όλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube