H Citroën καταργεί το C4 χάτσμπακ

H Citroën καταργεί το C4 χάτσμπακ

Αντικαθίσταται από το νέο C4 Cactus, καθώς δεν προβλέπεται νέο Citroën στην κατηγορία C πριν το 2020-2021.

Η Citroën αποκάλυψε σήμερα ότι το ανανεωμένο C4 Cactus του 2018 θα πάρει «προσωρινά» τη θέση του C4 χάτσμπακ –που ανταγωνίζεται τα Golf, Focus, Astra– μέχρι ένα νέο μοντέλο να ετοιμαστεί για παραγωγή το 2020 ή το 2021.

«Το υπάρχον C4 είναι ένα μοντέλο ηλικίας επτά ετών κι έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση. Θα σταματήσουμε την παραγωγή του και το C4 Cactus θα πάρει τη θέση του», δήλωσε ο Xavier Peugeot, υπεύθυνος προϊοντικού σχεδιασμού της εταιρείας.

Το σημαντικά ανανεωμένο C4 Cactus θα μπει σε παραγωγή μέσα στο 2017 και θα διατεθεί πολύ σύντομα στην αγορά.

Η Citroën ήδη εξετάζει τη σχεδίαση και τη μηχανολογία του μοντέλου που θα διαδεχτεί το C4 Cactus, το οποίο θα παραμείνει στην αγορά για μόνο 4-5 χρόνια στην ανανεωμένη μορφή του.

«Βλέπουμε μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι φρέσκο και διαφορετικό με το νέο C4 σε τρία έως τέσσερα χρόνια», πρόσθεσε ο Peugeot.

Όσο για το ανανεωμένο C4 Cactus, πέρα από μια σειρά αλλαγών στο αμάξωμα, έχει νέα (έξτρα) καθίσματα και βέβαια την καινοτόμο ανάρτηση PHC με τα αμορτισέρ KYB που ενσωματώνουν από ένα δεύτερο μικρό αμορτισέρ το οποίο παίζει το ρόλο του συμβατικού λαστιχένιου τέρματος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Citroën C4 Cactus 2018 [videos]

«Μιλάμε εδώ για άνεση του 21ου αιώνα σε ανάρτηση και καθίσματα. Όμως είναι κάτι παραπάνω από αυτό: Citroën σημαίνει ευεξία και ηρεμία», δηλώνει η CEO της γαλλικής εταιρείας, Linda Jackson.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube