Επίσημο: Νέο Citroën C4 Cactus 2018 [videos]

Επίσημο: Νέο Citroën C4 Cactus 2018 [videos]

Ανανεωμένο, με λίγο πιο συμβατική σχεδίαση και τη νέα υδραυλική ανάρτηση PHC για ακόμη μεγαλύτερη άνεση.

Η Citroën αποκάλυψε το ανανεωμένο C4 Cactus, που είναι το πρώτο της ευρωπαϊκό μοντέλο με τη νέα ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushion (PHC).

Το σύστημα αυτό πρωτοεμφανίστηκε στo C5 Aircross της κινεζικής αγοράς και έχει σκοπό να δώσει στo πιο προσιτό C4 Cactus εξαιρετική άνεση χάρη σε ένα σετ από δευτερεύοντα υδραυλικά αμορτισέρ, ένα για κάθε τροχό, που αντικαθιστούν τα συμβατικά τέρματα της ανάρτησης.

Η Citroën επέλεξε επίσης πιο μαλακά πρωτεύοντα ελατήρια και αμορτισέρ, ώστε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την απορροφητικότητα της ανάρτησης. Το πακέτο της άνεσης συμπληρώνουν τα ξανασχεδιασμένα καθίσματα, που έχουν τώρα γέμιση αφρού υψηλής πυκνότητας για να είναι πιο ξεκούραστα στα μεγάλα ταξίδια.

Ανανεωμένη είναι και η εμφάνιση του C4 Cactus 2018. Εξακολουθούν να υπάρχουν τα πλευρικά προστατευτικά Airbumps, αλλά είναι τώρα μικρότερα σε μέγεθος και τοποθετημένα χαμηλότερα, λίγο πιο πάνω από τα μαρσπιέ.

Νέοι είναι επίσης οι προφυλακτήρες, ενώ τα φώτα είναι μεγαλύτερα εμπρός και πίσω, με αποτέλεσμα το C4 cactus του 2018 να δείχνει κομψότερο και «ακριβότερο». Η Citroën θα προσφέρει 31 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς για το εξωτερικό αμάξωμα, μαζί με μια επιλογή από πέντε διαφορετικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου.

Το αυτόνομο φρενάρισμα ανάγκης (ΑΕΒ), η αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας και το σύστημα παρακολούθησης της προσοχής του οδηγού περιλαμβάνονται πλέον στον εξοπλισμό του ανανεωμένου μοντέλου, μαζί με την παρακολούθηση τυφλού σημείου, την υποβοήθηση παρκαρίσματος και την κάμερα οπισθοπορείας. Το σύστημα infotainment έχει οθόνη αφής 7 ιντσών.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, διατίθεται στο Cactus ένας ακόμη κινητήρας βενζίνης, o 1.2 PureTech των 130 ίππων. Διατίθενται επίσης οι εκδόσεις 82 και 110 ίππων του ίδιου 3κύλινδρου κινητήρα, μαζί με τον ντίζελ 1.6 BlueHDi των 100 ίππων.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube