Έμφαση στα μεγάλα αυτοκίνητα από το BMW Group

Έμφαση στα μεγάλα αυτοκίνητα από το BMW Group

Η BMW δεν θα «προμοτάρει» αυτοκίνητα που βασίζονται στην πλατφόρμα UKL για λόγους κέρδους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO Harald Kruger, το BMW Group κυνηγά την αύξηση των πωλήσεων στις μεγάλες κατηγορίες οχημάτων, με τις λιγότερο αποδοτικές οικονομικά κατηγορίες να μην αποτελούν προτεραιότητά του.

«Θα θέλαμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας στις μεγάλες κατηγορίες λόγω του περιθωρίου κέρδους που έχουν», ανέφερε ο κ. Kruger σε αναλυτές κατά την διάρκεια συζήτησης για τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα. Και συνέχισε λέγοντας «Δεν θέλουμε να πιέσουμε προς τις κατηγορίες που χρησιμοποιούμε την διαμορφώσιμη πλατφόρμα UKL», αναφερόμενος στα MINI και τις BMW X1 και 2 Active Tourer που βασίζονται σε αυτή την πλατφόρμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: MINI Cooper

«Τα μικρά μοντέλα που ανήκουν σε αυτές τις πολύ ανταγωνιστικές κατηγορίες, δεν αναμένεται να έχουν μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης, οπότε ίσως δεν θα έχουν και αντικαταστάτες», είπε ο κ. Kruger.

Ολοκληρώνοντας, ο CEO του BMW Group είπε ότι η γερμανική εταιρεία επικεντρώνεται την μεγαλύτερη επέλαση νέων και ανανεωμένων μοντέλων στην ιστορία της. Τα προσεχή δυο χρόνια, η BMW θα παρουσιάσει 40 νέα μοντέλα και εκδόσεις, όπως το compact X2 και το μεγάλο X7.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube