Από €26.650 το νέο Honda Civic Sedan

Από €26.650 το νέο Honda Civic Sedan

H νέα έκδοση αμαξώματος του Civic 10ης γενιάς συνδυάζεται με τον 1.5 VTEC Turbo και δύο επίπεδα εξοπλισμού.

Το νέο Honda Civic ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα πριν μερικούς μήνες με την 5θυρη έκδοση αμαξώματος και σειρά για λανσάρισμα έχει η 4θυρη εκδοχή του.

Το νέο Honda Civic Sedan είναι άμεσα διαθέσιμο από το δίκτυο της εγχώριας αντιπροσωπείας και προσφέρεται σε μία έκδοση κινητήρα και δύο επίπεδα εξοπλισμού. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η νέα έκδοση αμαξώματος έχει μεγαλύτερο μήκος (4,65 m) και πορτμπαγκάζ (519 lt) σε σχέση με το 5θυρο.

Ο 1.5 VTEC Turbo αποδίδει 182 ίππους στις 5.500 rpm και 24,5 kgm ροπή από τις 1.900 έως τις 5.000 rpm, και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο CVT με 7 εικονικές σχέσεις. Στην αυτόματη όμως έκδοση, η ροπή παρουσιάζεται μειωμένη φτάνοντας τα 22,4 kgm, αλλά αποδίδεται από τις 1.700 έως τις 5.500 rpm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Honda Civic 1.0 VTEC Turbo

Από πλευράς εξοπλισμού ασφάλειας, η Honda προσφέρει μεταξύ άλλων τη νέα «ομπρέλα» συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας με την ονομασία Honda Sensing που χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό πληροφοριών από ραντάρ, κάμερες και προηγμένους αισθητήρες, που βοηθούν και προειδοποιούν τον οδηγό για πιθανά επικίνδυνα σενάρια. Τα συστήματα που περιλαμβάνει το Honda Sensing είναι: Collision Mitigation Braking System (επιβραδύνει ή ακινητοποιεί το όχημα σε περίπτωση σύγκρουσης), Forward Collision Warning (σκανάρει το δρόμο και ενημερώνει και επικείμενη σύγκρουση), Lane Departure Warning (ελέγχει και ενημερώνει για αθέμιτη αλλαγή λωρίδας), Road Departure Mitigation (επεμβαίνει στο τιμόνι και τα φρένα για διατήρηση της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας), Lane Keeping Assist System (διατήρηση της πορείας στην λωρίδα με ταυτόχρονη αναγνώριση πινακίδων και μικροδιορθώσεις στο τιμόνι), Adaptive Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assistance και Intelligent Adaptive Cruise Control.

Πέρα όμως από το Honda Sensing, το νέο Civic δέκατης γενιάς διαθέτει ακόμα Blind Spot Information, Cross Traffic Monitor (προειδοποιεί τον οδηγό για διέλευση οχημάτων όταν πραγματοποιεί οπισθοπορεία) και εσωτερικό καθρέφτη πολλαπλών γωνιών για ακόμα καλύτερη ορατότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Honda Civic 1.5 VTEC Turbo

Τέλος, όπως συμβαίνει και με την 5θυρη έκδοση, έτσι και η 4θυρη καλύπτεται με 5 χρόνια δωρεάν service, 5 χρόνια εγγύηση, και 5 χρόνια οδική βοήθεια.

ΈκδοσηΤιμή
1.5 VTEC Turbo Comfort€26.650
1.5 VTEC Turbo Elegance€28.070
1.5 VTEC Turbo Elegance CVT€30.250

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube