Από €11.700 το νέο SEAT Ibiza

Από €11.700 το νέο SEAT Ibiza

Ο πλήρης τιμοκατάλογος του νέου σουπερμίνι είναι διαθέσιμος, περιλαμβάνοντας 4 επιλογές ισχύος, όλες τους με κινητήρα βενζίνης.

Οι άνθρωποι της SEAT είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι για το νέο Ibiza, το οποίο είναι για τους ίδιους η ναυαρχίδα της εταιρείας και σίγουρα το πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο της.

Κλείνοντας το άρθρο από την πρώτη μας επαφή μαζί του στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, λέγαμε ότι το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι η σωστή τιμή ώστε το αυτοκίνητο να έχει την επιτυχία που του αξίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο SEAT Ibiza 1.0 TSI Eco 115 PS DSG

Η ελληνική SEAT προσπάθησε σκληρά για να το πετύχει και το κατάφερε στο έπακρο. Υπάρχουν διαθέσιμες τέσσερις επιλογές ισχύος και άλλες τέσσερις εξοπλισμού. Ο τιμοκατάλογος ξεκινάει από τα €11.700 για το βασικό ατμοσφαιρικό 1.000άρη κινητήρα των 75 ίππων που συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και συνδυάζεται με το βασικό επίπεδο εξοπλισμού Reference.

Ακολουθεί ο 1.000άρης Eco TSI σε έκδοση 95 ίππων, επίσης με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων αλλά τις εκδόσεις εξοπλισμού Style και -την πολυτελή- XCellence. Στην πρώτη περίπτωση η τιμή είναι €13.050, ενώ στη δεύτερη €14.550.



Η ισχυρότερη έκδοση του ίδιου κινητήρα που αποδίδει 115 ίππους ξεκινάει από τα €13.550 στο επίπεδο εξοπλισμού Style, συνεχίζει στα €15.050 της XCellence, όσο ακριβώς και η σπορ FR. Η έκδοση Style με το συγκεκριμένο κινητήρα είναι και η μοναδική μέχρι στιγμής που διατίθεται με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, στα €15.150.

Κορυφαίος για την ώρα κινητήρας είναι ο 1.5 TSI Evo των 150 ίππων που συνδυάζεται μόνο με το επίπεδο εξοπλισμού FR και η τιμή του είναι €15.750.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το SEAT Ateca 1.6 TDI

Πρέπει να αναφέρουμε ακόμα ότι για την έκδοση Style με τον κινητήρα των 95 ίππων υπάρχουν τρία πακέτα έξτρα εξοπλισμού που ονομάζονται Launch Edition και διατίθενται σε προνομιακές τιμές, ώστε ο πελάτης να κερδίζει 65%. Η τελική τιμή του πρώτου είναι €950, του δεύτερου €550 και του τρίτου €850. Αναλυτικά μπορείτε να τα δείτε στο σχετικό αρχείο που ακολουθεί.

Ο βασικός εξοπλισμός όλων των εκδόσεων περιλαμβάνει ESP, 6 αερόσακους, σύστημα Front Assist με αναγνώριση πεζού, air-condition, υπολογιστή ταξιδιού, ηλεκτρικά εμπρός παράθυρα και καθρέφτες, τηλεχειριζόμενο κεντρικό κλείδωμα, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος, ρεζέρβα ανάγκης, ηχοσύστημα με 4 ηχεία, οθόνη αφής 5”, θύρα USB και SD.

Η Style έχει επιπλέον πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ, διαρούμενη πλάτη στο πίσω κάθισμα, φώτα ημέρας LED, πίσω φώτα LED, 6 ηχεία, Bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το SEAT Leon 1.6 TDI

Η XCellence προσθέτει αυτόματο κλιματισμό, σύστημα εισόδου κι εκκίνησης χωρίς κλειδί, θερμαινόμενους καθρέφτες, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος, εμπρός υποβραχιόνιο και αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμα του οδηγού, φιμέ πίσω τζάμια, προβολείς ομίχλης με λειτουργία cornering και 15άρες ζάντες αλουμινίου.

Η σπορ έκδοση FR ανταλλάσει τελικά το ασύρματο κλειδί, τους πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και το υποβραχιόνιο, με χαμηλωμένη και πιο σφιχτή ανάρτηση, DRIVE PROFILE με επιλογές Eco, Comfort, Sport και Individual, καθώς και 17άρες ζάντες αλουμινίου.

Το νέο Ibiza θα είναι στις εκθέσεις της SEAT στις αρχές Ιουνίου, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στο μέσο του ίδιου μήνα, οπότε και θα το έχουμε κι εμείς στα χέρια μας για αναλυτική δοκιμή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube