Iσχύς φόρτισης 1.000 kW για τα ηλεκτρικά φορτηγά Mercedes-Benz

Iσχύς φόρτισης 1.000 kW για τα ηλεκτρικά φορτηγά Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz κατάφερε να επαναφορτίσει πρωτότυπο του φορτηγού eActros 600 με ισχύ 1.000 kW! Σύμφωνα με τη Στουτγάρδη, το φορτηγό μπορεί να διανύσει 1.000 km την μέρα χωρίς επιπλέον καθυστέρηση.

Mercedes-Benz eActros

Μέχρι το τέλος του έτους, η Mercedes-Benz, με το τμήμα φορτηγών της, το Daimler Truck AG, θα ξεκινήσει την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού φορτηγού βαρέως τύπου, του eActros 600.

Το βαρύ φορτηγό είναι εξοπλισμένο με μπαταρία χωρητικότητας πάνω από 600 kWh, η οποία θα του επιτρέψει να έχει αυτονομία μεγαλύτερη από 500 km.

H Mercedes-Benz μόλις απέδειξε ότι αυτή η απίστευτη ισχύς είναι δυνατή, επίδοση που θα αλλάξει το τοπίο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών

Mercedes-Benz eActros

Αυτή η αυτονομία είναι ήδη επαρκής για ένα φορτηγό, καθώς η Mercedes-Benz τονίζει ότι περίπου το 60% των διαδρομών των πελατών της είναι λιγότερα από 500 km. Και για να το διευρύνει ακόμα περισσότερο, η Στουτγάρδη ξεκίνησε να δημιουργεί το απαιτούμενο δίκτυο φόρτισης. Ένα δίκτυο ειδικά για φορτηγά, με πολύ υψηλή ισχύ για λογικό χρόνο φόρτισης.

Το παραπάνω όταν πρόκειται για φορτηγά, αφορά το πρότυπο φόρτισης MCS - Megawatt Charging System. Επί του παρόντος, η ισχύς άνω των 700 kW θεωρείται ήδη MCS. Όμως η Mercedes-Benz σκοπεύει να προσφέρει στους πελάτες της το συμβολικό όριο των 1.000 kW.

Mercedes-Benz eActros

Ο Γερμανός κατασκευαστής λοιπόν, μόλις απέδειξε ότι αυτή η απίστευτη ισχύς είναι δυνατή. Κατάφερε να το πετύχει με ένα πρωτότυπο του eActros 600 σε ένα τερματικό ικανό να φορτίσει με τέτοια ισχύ, μονάδα που είναι εγκατεστημένη στο κέντρο εξέλιξης και δοκιμών του Wörth-am-Rhein.

Με τέτοια δυνατότητα επαναφόρτισης, το βαρύ όχημα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 1.000 km την ημέρα χωρίς πρόσθετη καθυστέρηση. Και αυτό διότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να κάνει συγκεκριμένα διαλείμματα, τα οποία επομένως θα χρησιμοποιηθούν γι’ αυτές τις εξαιρετικά γρήγορες επαναφορτίσεις.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube