Νέα BMW M4 Coupé DTM Safety Car

Νέα BMW M4 Coupé DTM Safety Car

Η BMW αποκάλυψε τη νέα M4 Coupé που θα είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας του DTM για το 2014.

To νέο safety car του DTM βασίζεται στη στάνταρ M4 και είναι εξοπλισμένο με μια ποικιλία από στοιχεία της BMW M Performance Parts.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ανθρακονημάτινο εμπρός σπλίτερ, ανθρακονημάτινο κέλυφος στους εξωτερικούς καθρέφτες, μαύρη μάσκα, αεροδυναμικά πλευρικά μαρσπιέ και «φούστες» και εξάτμιση από τιτάνιο.

Επιπλέον, το αυτοκίνητο είναι βαμμένο αλά DTM, φορά ανάρτηση coilover της KW και φυσικά διαθέτει τα απαραίτητα φώτα ασφαλείας και προειδοποίησης στην οροφή.

Η σπορ επέμβαση της BMW έχει συνεχιστεί και στην καμπίνα αυτής της ειδικής M4, με καθίσματα από τη Recaro, ζώνες ασφαλείας Schroth και ανθρακονημάτινες διακοσμήσεις. Προφανώς το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα επικοινωνίας της διοργάνωσης, ενώ το πίσω κάθισμα έχει αφαιρεθεί για να τοποθετηθεί ρολ κέιτζ.

Όπως και η στάνταρ M4, το safety car του DTM χρησιμοποιεί το 3λιτρο 6κύλινδρο μοτέρ TwinPower Turbo, που αποδίδει 431 PS και 56,1 kgm, συνδυασμένο με ένα διπλόδισκο σασμάν M. Συνδυασμός που επιτρέπει στην M4 να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,1”.  

Σύμφωνα με τον Jens Marquardt, διευθυντή της BMW Motorsport. «Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν του 2014 στο DTM με μια νέα πρόκληση που ήρθε με τη μορφή της BMW M4 DTM, ήταν λογικό βήμα να ζητήσουμε από την BMW M GmbH να μας δώσει και το BMW M4 Coupé DTM Safety Car». Και συνέχισε, «Για να οδηγείς το DTM με στιλ, το αυτοκίνητο ασφαλείας πρέπει και αυτό να είναι ιδιαίτερα σπορ. Η BMW M4 Coupé σαφώς και μας διασφαλίζει τη βάση για να το πετύχουμε».

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube