Dakar Special 2017: Ακυρώθηκε η 9η Ε.Δ μαμούθ των 1.000 km [video]

Dakar Special 2017: Ακυρώθηκε η 9η Ε.Δ μαμούθ των 1.000 km [video]

Η πολυαναμενόμενη Ε.Δ Super Belen των 1.000 km ακυρώθηκε λόγω του χάους που δημιουργήθηκε χθες με την πρόσβαση στο bivouac.

Το σκέλος Salta – Chilecito της Τετάρτης 11/1, η περίφημη Super Belen την οποία περίμεναν πως και πως οδηγοί και θεατές, η διαδρομή μαμούθ των 1.000 km εκ των οποίων τα 406 km ήταν χρονομετρημένα, ακυρώθηκε λόγω του χάους που δημιουργήθηκε χθες το βράδυ με την πρόσβαση στο bivouac της Salta.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν μία κατολίσθηση, λόγω των καταιγίδων, έκοψε τον δρόμο από τον τερματισμό της χθεσινής μέρας προς το bivouac της Salta, μια απόσταση 160 km. Τόσο τα αγωνιστικά πληρώματα όσο και τα φορτηγά service  δεν ήταν δυνατό να φτάσουν και να εγκατασταθούν ώστε να προετοιμαστούν.

Διαβάστε ακόμη Δοκιμάζουμε το αγωνιστικό MINI All4 Racing του Dakar

Αρχικά υπήρξε η σκέψη να στηθεί ένα bivouac εκτάκτως σε μια άλλη τοποθεσία. Στη συνέχεια φαίνεται ότι οι ομάδες προτίμησαν να ακολουθήσουν μία άλλη διαδρομή προς την Salta, αλλά ούτε κι αυτό κατέστη εφικτό. Έτσι ο αγώνας θα εκμεταλλευτεί τη σημερινή μέρα για να κινηθεί προς το bivouac της Chilecito, εκεί όπου θα ήταν κανονικά ο τερματισμός της σημερινής ειδικής. Και από εκεί να συνεχιστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα.   

Αφού λοιπόν δεν θα έχουμε αγώνα σήμερα, ας απολαύσουμε δράση από τη χθεσινή 8η μέρα.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube