Θυμάστε τη Mercedes-AMG CLK GTR; [video]

Θυμάστε τη Mercedes-AMG CLK GTR; [video]

Τη θυμάστε, δεν τη θυμάστε, ας την ξαναδούμε μαζί μέσα από αυτό το μικρό, αλλά γλυκό video, με το απίθανο αρχειακό υλικό και την άφθονη δράση.

Με τα παραπάνω δεν ισχυριζόμαστε ότι η Mercedes-AMG CLK GTR ήταν ένα αγωνιστικό σούπερκαρ των ’90s που πέρασε στη λήθη.

Συχνά όμως και για κάποιο ανεξήγητο λόγο, η παρουσία του στους αγώνες, αλλά και στο δρόμο, σκιάζεται από κάποια σύννεφα λησμονιάς. Τόσο όμως ως «ΙΧ» όσο και ως αγωνιστικό –ως αυτό το τελευταίο διέσυρε κάθε αντίπαλο στο FIA GT Championship του 1990, κερδίζοντας του 17 από τους 22 αγώνες- επρόκειτο για ένα μηχάνημα-φαινόμενο.

Και απ’ ό,τι φαίνεται, η Mercedes-Benz από τη μεριά της θέλησε να μας ξαναθυμίσει πόσο φοβερό αυτοκίνητο ήταν, εξ ου και η δημοσίευση αυτού του video στο YouTube. Το αρχειακό υλικό μας ταξιδεύει πίσω στο 1997 και 1998 και ενσωματώνει σπάνιες φάσεις από την εξέλιξη του αυτοκινήτου, μαζί με συνεντεύξεις και αγωνιστική δράση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-AMG, μισός αιώνας ιστορίας

Σε μια βιομηχανία όπου τέτοιες προσπάθειες συνήθως παίρνουν χρόνια για να ολοκληρωθούν, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Mercedes-AMG CLK GTR πήγαν από την ιδέα στο τελικό προϊόν σε μόλις 126 ημέρες! Τέτοια εξουθενωτικά χρονοδιαγράμματα δεν είναι ανήκουστα στα μηχανοκίνητα σπορ -το ορίτζιναλ Ford GT40 πήγε από το χαρτί στην πίστα σε λιγότερο από ένα χρόνο, αλλά χρειάστηκαν δύο χρόνια για να εξελιχτεί σε νικηφόρο συνδυασμό.

Η Mercedes-Benz έφτιαξε την CLK GTR κατά τους τελευταίους μήνες του 1996 και στην αρχή του 1997 και κέρδισε το πρωτάθλημα GT1 την ίδια χρονιά! Και δεν ήταν μια απλή κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς την επόμενη χρονιά, το 1998, δεν άφησε αγώνα για αγώνα που να μην νικήσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 50 χρόνια AMG σε ένα video

Το αυτοκίνητο έτρεξε μόνο σε δύο αγωνιστικές σεζόν, πριν η FIA καταργήσει την κατηγορία, αλλά αυτό δεν το εμπόδισε να τσιμεντώσει μια θρυλική κληρονομιά. Μόνο 25 κομμάτια δρόμου CLK GTR κατασκευάστηκαν, προκειμένου να πιαστεί το ελάχιστο όριο παραγωγής για να ομολογκαριστεί το αυτοκίνητο. Οπότε από τη μια η σύντομη αγωνιστική καριέρα στο FIA GT και από την άλλη τα ελάχιστα αυτοκίνητα για το δρόμο, είναι πιθανώς οι συνιστώσες που οδηγούν τον κόσμο να ξεχάσει αυτό το καταπληκτικό κομμάτι αγωνιστικής ιστορίας.

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε τη Mercedes-AMG που μας δίνει μια απολαυστική ανάμνηση και τον τρόπο με τον οποίο χρειάζεται να θυμόμαστε τη CLK GTR.

[Πηγή Mercedes-AMG μέσω YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube