Σινεμά & Αυτοκίνητο: Grand Prix 1966 [official trailer video]

Σινεμά & Αυτοκίνητο: Grand Prix 1966 [official trailer video]

Ένα βραβευμένο με όσκαρ φιλμ, όπου καταγράφεται η κόντρα τεσσάρων πιλότων της F1 σε αγωνιστικό και προσωπικό επίπεδο σε πίστες της Ευρώπης.

Έτος 1966 Σκηνοθέτης John Frankenheimer Σταρ BRM, Cooper-Climax, Lotus-Climax και Ferrari F Ηθοποιοί James Garner, Yves Montand, Eva Marie Saint, Brian Bedford, Antonio Sabato, Toshiro Mifune, Françoise Hardy Διάρκεια 2h 47'

Υπόθεση Ο Αμερικανός πιλότος F1, Pete Aron, συγκρούεται με τον Βρετανό team-mate του στην Jordan-BRM, Scott Stoddart, διώχνεται από την ομάδα και υπογράφει με την πρωτοεμφανιζόμενη ιαπωνική Yamura. Μέχρι να αναρρώσει ο κρίσιμα τραυματισμένος Stoddart, ο Aron μπλέκεται με τη γυναίκα του... Η συνέχεια επί της οθόνης…

Πρέπει να ξέρετε Μελό η υπόθεση. Ό,τι αξίζει είναι τα αγωνιστικά πλάνα που έχουν γυριστεί με φημισμένους πιλότους της εποχής. Ειδικά οι in-car λήψεις εντυπωσιάζουν – ακόμα περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπήρχαν τότε οπτικά εφέ!

Τι λέει το DRIVE Πραγματικό κομμάτι της Formula 1, το Grand Prix είναι ένα από τα κορυφαία καλτ φιλμ της κοινότητας των φίλων των αγώνων. Οι σκηνές από τα Grand Prix είναι ιδιαίτερα συναρπαστικές, από μέσα, απ’ έξω, από τον αέρα, κατά μήκος της πίστας, από τα καταδιώκοντα μονοθέσια και απ’ όπου μπορούσε να στηθεί μια κάμερα. Η αλήθεια είναι ότι πολλές σκηνές είναι γυρισμένες σε υψηλή ταχύτητα, αλλά και πολλές σκηνές πρoέρχονται από πραγματικά Grand Prix που δίνουν μια πολύ ρεαλιστική εικόνα.

Οι προσωπικές ιστορίες από την άλλη, ίσως λίγο τραβηγμένες, είναι η μια περιoρισμένη πλέξη πάνω στον καμβά, το φίλερ ανάμεσα στους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, η σκηνοθεσία του Frankenheimer σε χώνει στο κόκπιτ του μονοθεσίου και μεταφέρει θαυμάσια την ατμόσφαιρα και τη νοοτροπία των αγώνων F1 πριν από μισό αιώνα. Ένα κλασικό φιλμ που κάθε φίλος του αυτοκινήτου και ειδικά της F1 οφείλει να το δει.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube