Κλασικές Ferrari και Cobra βρέθηκαν ξεχασμένες σε αποθήκη [video]

Κλασικές Ferrari και Cobra βρέθηκαν ξεχασμένες σε αποθήκη [video]

Μαζί με ένα Morgan κι ένα Triumph. Η συνολική αξία τους θα πρέπει να ξεπερνά τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Για εμάς τους λάτρεις του αυτοκινήτου, η ανακάλυψη σπάνιων κλασικών μοντέλων σε αχυρώνες και αποθήκες ισοδυναμεί με την εύρεση αρχαίων αγαλμάτων στο βυθό ή περγαμηνών σε σπηλιές της Νεκράς Θάλασσας.  

Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλισης κλασικών αυτοκινήτων Hagerty, που εκδίδει το ομώνυμο περιοδικό με το αντίστοιχο website, ανεβάζει στο YouTube μια σειρά από τέτοια video ανακαλύψεων, με την ονομασία The Barn Find Hunter.

Οι άνθρωποι του καναλιού βρήκαν πρόσφατα κάποια πολύτιμα κλασικά μοντέλα ξεχασμένα για πολλά χρόνια σε ένα γκαράζ. Και δεν μιλάμε για την BMW 325iX που θα δείτε κρυμμένη σε μια γωνιά – και για την οποία δεν γίνεται καν λόγος στο video. Αυτό είναι φυσικό, δεδομένου ότι παραδίπλα υπήρχε μια αλουμινένια Ferrari 275 GTB του 1967 και μια γνήσια Shelby Cobra 427 του 1966. Για να μην αναφέρουμε το Triumph TR6 και το Morgan 8. Η συνολική αξία των ευρημάτων εκτιμάται στα 4 εκατομμύρια δολάρια (€3,2 εκατ.)

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, αφού αναφέρονται όλες στο 15λεπτο video. Και για ακόμη περισσότερες πληροφορίες υπάρχει γραμμένη και η αντίστοιχη ιστορία στο site της Hagerty. Απλά θα σας δώσουμε μια σύντομη περίληψη:

Ένας εραστής των κλασικών αυτοκινήτων αγόρασε μια πολύ σπάνια Ferrari στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Και γύρω της δημιούργησε μια μικρή συλλογή κλασικών αυτοκινήτων. Μάλιστα τα αγαπούσε τόσο, που προσέλαβε έναν ειδικευμένο μηχανικό για να τα συντηρεί. Όμως ο μηχανικός σκοτώθηκε, τα αυτοκίνητα φυλάχτηκαν στην αποθήκη το 1991 και δεν ξαναείδαν από τότε το φως της μέρας. Κάποιοι θα πουν ότι ο ιδιοκτήτης δεν αγαπούσε τελικά και τόσο τα αυτοκίνητα, όμως μάλλον θα πρέπει να συνέβησαν γεγονότα που να άλλαξαν άρδην τη ζωή του.

Η Ferrari είναι μία από τις ελάχιστες 275 GTB με αλουμινένιο αμάξωμα, κι έχει κάνει μόνο 21.000 km. Ο σχεδιασμένος από τον Colombo κινητήρας V12 είναι από τους πρώτους, με 2 αντί για 4 εκκεντροφόρους επικεφαλής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 275 GTB (1964-1968)

Η Shelby Cobra 427, από τη μεριά της, έχει έναν V8 428 κυβικών ιντσών. Δεν πρόκειται για μετατροπή, αφού κάποιες από τις γνήσιες Cobra είχαν κινητήρα 428 της Shelby – πράγμα που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη είναι ένα πολύ σπάνιο εύρημα, Μπορεί να έχει καταληφθεί από ποντίκια, αλλά δεν έχει αεραγωγό στο καπό, ρολ-μπαρ ή πλευρικές εξατμίσεις. Είναι μια 100% γνήσια, απείραχτη Cobra.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο ρεκόρ: €12.140.000 για την πρώτη Shelby Cobra

To να βρεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο μεμονωμένο είναι κάτι αξιοσημείωτο. Όμως το να ανακαλύψεις δύο τέτοια κλασικά κοσμήματα σε ένα γκαράζ που πρόκειται να κατεδαφιστεί, είναι κάτι που συμβαίνει πολύ, πολύ σπάνια.

[Πηγή: Hagerty / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube