Volkswagen: Γερμανικό... χιούμορ η αλλαγή ονόματος στις ΗΠΑ! [Update]

Volkswagen: Γερμανικό... χιούμορ η αλλαγή ονόματος στις ΗΠΑ! [Update]

Η VW ανακοίνωσε ότι η αλλαγή του ονόματος της στις ΗΠΑ δεν ισχύει και επρόκειτο για ένα πρώιμο πρωταπριλιάτικο αστείο...

Ένα δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στον επίσημο ιστότοπο της VW στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι από το Μάιο, τα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας στην αγορά της Βορείου Αμερικής θα μετονομαστούν σε «Voltswagen»! To εν λόγω δελτίο είχε ημερομηνία 29 Απριλίου και όπως αντιλαμβάνεστε «κατέβηκε» σε χρόνο dt από τον ηλεκτρονικό ιστότοπο της εταιρείας. 

Η Volkswagen Αμερικής όμως δεν θα αλλάξει τελικά το όνομά της σε «Voltswagen». Η μετονομασία αυτή σχεδιάστηκε ώστε να αποτελέσει ένα πρωταπριλιάτικο αστείο του τμήματος μάρκετινκ, το οποίο όμως δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο... «Θα παρέχουμε σύντομα πρόσθετες ενημερώσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα» ανέφεραν εκπρόσωποι της γερμανικής φίρμας, προσπαθώντας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. 

Από χτες ειδησεογραφικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμο μετέδιδαν τη συγκεκριμένη είδηση, η οποία είχε διαρρεύσει από τον επίσημο ιστότοπο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανική φίρμα «παίζει»... με τις λέξεις. Το 2003 και με αφορμή το λανσάρισμα τότε της 5ης γενιάς Golf, τα κεντρικά της φίρμας στο Wolfsburg είχαν μετονομαστεί σε... «Golfsburg». 

vavav

Ωστόσο αυτή τη φορά το αστείο ήταν κακόγουστο και σε πολύ κακό χρονικά timing αφού εκ' πρώτης, όντας πρωταπριλιάτικο, διέρρευσε δυο μέρες πριν την πρωταπριλιά και αφετέρου για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, δε νομίζουμε ότι μια τέτοια δημοσιότητα θα κάνει καλό στη VW ειδικά στην αγορά των ΗΠΑ όπου μετά και το σκάνδαλο Dieselgate οι Αμερικάνοι κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη έχουν στη γερμανική φίρμα.

Ατυχία, κακός προγραμματισμός, λάθος συνεννόηση, όποιο κι αν ήταν το πρόβλημα η VW τράβηξε για μία ακόμη φορά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της για λάθος λόγους, στη λάθος αγορά...  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube