Το Mazda MX-5 ανεβαίνει στα 225 ατμοσφαιρικά άλογα

Το Mazda MX-5 ανεβαίνει στα 225 ατμοσφαιρικά άλογα

Η BBR, μεγάλος βελτιωτής με ειδίκευση στα «Miata», ανεβάζει το τελευταίο MX-5 ND μέσω ατμοσφαιρικής βελτίωσης από τα 184 στα 225 άλογα.

Το Mazda MX-5 είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για οδηγική απόλαυση από την εργοστασιακή κιόλας εκδοχή του. Αλλά περνώντας από τα χέρια της BBR GTI, του Βρετανού ειδικού για τα μικρά ιαπωνικά ρόουντστερ, αυτή μεγεθύνεται, αποκτώντας μια ακόμα πιο εντυπωσιακή αναπνοή.

Ο Βρετανός βελτιωτής ανακοινώνει μια βαριά τροποποίηση του δίλιτρου ατμοσφαιρικού κινητήρα που ανεβαίνει από τα στοκ 184 άλογα στους 225 PS. Όλο το πάνω κομμάτι του μοτέρ έχει τροποποιηθεί (εκκεντροφόροι, κυλινδροκεφαλή), όπως και η εισαγωγή, το φίλτρο αέρα, η χαρτογράφηση και η εξάτμιση. Ό,τι δηλαδή χρειαζόταν για να πάρεις 40 παραπάνω άλογα σε σχέση με την εργοστασιακό set-up. H βελτίωση χρεώνεται 2.895 στερλίνες, σχεδόν 3.250 ευρώ δηλαδή, χωρίς φόρους, με την εγκατάσταση να περιλαμβάνεται στο κόστος. Και αν πιάνουν τα χέρια σου, τα ανταλλακτικά μπορούν να παραγγελθούν ξεχωριστά για να κάνεις την εγκατάσταση μόνος σου, έναντι περίπου €2.500.

H BBR όμως ασχολήθηκε και με το μικρό μοτέρ του MX-5, μόνο που για την περίπτωση του κόλλησαν ένα τούρμπο. Έτσι ο 1.500άτης κινητήρας ανεβαίνει από τους 131 στους 212 ίππους. Εδώ όμως τα πράγματα γίνονται ακριβότερα με το κόστος της βελτίωσης να φτάνει τα έξι χιλιάρικα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube