Volkswagen και Microsoft συνεργάζονται στην εξέλιξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης

Volkswagen και Microsoft συνεργάζονται στην εξέλιξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης

Επιτάχυνση της εξέλιξης των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης για τα μελλοντικά Volkswagen με τη βοήθεια της Microsoft.

Η Volkswagen ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Microsoft για την ταχύτερη εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Car.Software Organisation του Volkswagen Group θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Microsoft Azure για να επιταχύνει την διαδικασία εξέλιξης των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης και την ταχύτερη εφαρμογή τους στα μοντέλα παραγωγής του ομίλου.

Το Automated Driving Platform (ADP) είναι μέρος του Volkswagen Automotive Cloud που αναπτύσσεται από το 2018 σε συνεργασία με την Microsoft, διευκολύνοντας το έργο των προγραμματιστών που εξελίσσουν το λογισμικό για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Το γεγονός ότι η πλατφόρμα είναι cloud-based, επιτρέπει σε όλες τις μάρκες του ομίλου να συνεργάζονται, με τους προγραμματιστές τους να δουλεύουν μαζί από κάθε γωνία του πλανήτη.

Τα στοιχεία που προέρχονται από δισεκατομμύρια χιλιόμετρα πραγματικών ή ψηφιακών δοκιμών αποθηκεύονται σε μια τεράστια βάση δεδομένων, και στη συνέχεια ειδικοί αλγόριθμοι βελτιώνουν τη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης και αυτόνομης οδήγησης κάνοντάς τα πιο έξυπνα και πιο αποδοτικά.

Ο συνδεδεμένος στόλος οχημάτων του Volkswagen Automotive Cloud θα βγει στους δρόμους για δοκιμές το 2021, με στόχο οι τεχνολογίες να περάσουν στην παραγωγή από το 2022. Μέχρι το 2025, το Volkswagen Group σκοπεύει να επενδύσει περίπου 27 δισεκατομμύρια ευρώ σε ψηφιοποίηση και την αύξηση της in-house ανάπτυξης λογισμικού στο 60% από 10% που είναι σήμερα.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube