Καθρέφτης-κάμερα στα βαριά φορτηγά από τη Mercedes-Benz [video]

Καθρέφτης-κάμερα στα βαριά φορτηγά από τη Mercedes-Benz [video]

Το νέο Actros παρουσιάστηκε με δύο σημαντικές καινοτομίες. Και οι δύο έχουν να κάνουν με την αποδοτικότητα του κορυφαίου γερμανικού τράκτορα: Καθρέφτες-κάμερα και οψιόν κινητήρα φυσικού αερίου.

Ο νόμος σχετικά με τους καθρέφτες-κάμερα άλλαξε πρόσφατα σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά μέχρι την αρχή του χρόνου σε κάποιες από αυτές ήταν παράνομο για τους κατασκευαστές να αντικαταστήσουν τους συμβατικούς καθρέφτες με κάμερες. Τώρα, κάποιοι κατασκευαστές σπεύδουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος, όπως η Mercedes-Benz με το νέο Actros, τον τράκτορα υψηλότερης κλάσης που διαθέτει στην γκάμα των βαριών φορτηγών της.

Η Mercedes-Benz λοιπόν αποκάλυψε στο Βερολίνο το νέο Actros, τη ναυαρχίδα της στις εμπορικές οδικές μεταφορές. Και μιας και πλέον τα βαριά φορτηγά αποτελούν τεχνολογικές βιτρίνες, αυτή η νέα γενιά του Actros, που λανσαρίστηκε μόλις επτά χρόνια ύστερα από την απελθούσα, φιγουράρει σε πρώτο πλάνο για τους «καθρέφτες» της.

Mercedes-Benz Actros 2019

Η Mercedes-Benz βάφτισε τη νέα συσκευή MirrorCam. Συγκεκριμένα, οι κλασικοί καθρέφτες, πολύ ογκώδεις και αντί-αεροδυναμικοί σε έναν τράκτορα, αντικαθίστανται από λεπτά στοιχεία που ενσωματώνουν μια κάμερα, η εικόνα της οποίας μεταδίδεται στην καμπίνα σε μεγάλες οθόνες των 15 ιντσών σε φορμά «πορτρέτου», τοποθετημένες στις κολόνες της καμπίνας. Μόνο ο καθρέφτης στην επάνω γωνία του παρμπρίζ διατηρείται για καλύτερη εποπτεία των τυφλών σημείων.

Mercedes-Benz Actros 2019

Παραδόξως, η Mercedes-Benz ανακοινώνει ότι οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τον κλασικό καθρέφτη, αλλά μόνο... προαιρετικά. Το τεχνολογικό αυτό εργαλείο είναι συνεπώς βασικό για το νέο Actros, το οποίο όφειλε να βελτιωθεί και αεροδυναμικά. Ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε επίσης ότι ο νέος τράκτορας διαθέτει και έκδοση NGT, δηλαδή κινητήρα που καίει φυσικό αέριο. Μια πρεμιέρα για τον κορυφαίο τράκτορα της Στουτγάρδης και ίσως ένας ενδιαφέρον τύπος καυσίμου για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, μιας και το φυσικό αέριο είναι πολύ λιγότερο ρυπογόνο από το ντίζελ.

Mercedes-Benz Actros 2019

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube