Shelby Cobra Daytona Coupé: Έτοιμη να σπάσει κάθε ρεκόρ πώλησης

Shelby Cobra Daytona Coupé: Έτοιμη να σπάσει κάθε ρεκόρ πώλησης

Ένα από τα σπανιότερα μοντέλα ever και κυρίως με αγωνιστικό pedigree, η Cobra Daytona Coupé του 1965, βγαίνει σε δημοπρασία. Πλούσιοι όλου του κόσμου, σπεύσατε!

Οι φανατικοί οπαδοί της Cobra, κονταροχτυπήθηκαν τον Ιανουάριο προκειμένου να αποκτήσουν την 427 Cobra του Carroll Shelby, που δημοπρατήθηκε από τον οίκο Mecum Kissimmee. To μοντέλο έσπασε κάθε ρεκόρ στη συγκεκριμένη δημοπρασία, με τον τυχερό πλέον ιδιοκτήτη της να καταβάλει το ποσό των 5,94 εκατ. δολαρίων για να την κάνει δική του.

Σύντομα όμως αυτό το ποσό θα φαντάζει μικρό μπροστά στο μοντέλο που θα δημοπρατηθεί σε λίγες ημέρες.

cobra

Το αυτοκίνητο στο οποίο αναφερόμαστε δεν είναι άλλο από την Cobra Daytona Coupé του 1965 του Carroll Shelby! Ο Shelby και ο σχεδιαστής Peter Brock δημιούργησαν το συγκεκριμένο μοντέλο στα μέσα των ‘60s προκειμένου να σαρώσουν στους αγώνες ταχύτητας. Δημιούργησαν δε ένα fastback προκειμένου να βελτιώσουν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου, με στόχο φυσικά να χτυπήσουν τις Ferrari 250 GTO. 

cobra1

Το όνομα Daytona, δόθηκε στο μοντέλο το 1965, ύστερα απότη νίκη του στο διάσημο αγώνα αντοχής. Ακολούθησαν κι άλλες πρωτιές, όπως στη Monza, στο Sebring αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscar την ίδια χρονιά, ωστόσο, ποτέ η Daytona Coupé δεν κατάφερε να κερδίσει ένα Le Mans.

Η μόνη περίπτωση να μην εκτοξευτεί... στη στρατόσφαιρα η τιμή πώλησης του αμερικανικού κουπέ, είναι η εξής: Η συγκεκριμένη Daytona Cobra Coupé δεν είναι ένα από τα έξι πρωτότυπα μοντέλα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τις πίστες! Αρχικά, το ιδιόκτητο όχημα του Carroll Shelby, ήταν ρόουντστερ και μετατράπηκε σε fastback-κουπέ για τους αγώνες...

cobra 5

Βέβαια, μπορεί να μην ήταν από γεννησιμιού του κουπέ, ήταν όμως το όχημα του ίδιου του Shelby, πίσω από τα πηδάλια του οποίου βρέθηκαν οδηγοί όπως ο πρωταθλητής της Formula 1 το 1961, Phil Hill, αλλά και πολλοί ακόμα θρύλοι όπως οι Derek Bell και ο Brian Redman. Επομένως, θεωρούμε αδύνατο να μη σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ πώλησης. Άλλωστε μιλάμε για ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα κουπέ που πάτησαν ποτέ τους τροχούς τους στις πίστες αυτού του κόσμου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube