Toyota: Έρχεται το ηλεκτρικό X Prologue

Toyota: Έρχεται το ηλεκτρικό X Prologue

Ο προπομπός ενός ηλεκτρικού SUV παραγωγής από την Toyota.

Η Toyota δημοσίευσε το πρώτο teaser του επερχόμενου X Prologue, του ηλεκτρικού πρωτοτύπου που θα παρουσιαστεί διαδικτυακά στις 17 Μαρτίου 2021, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα νέο μοντέλο παραγωγής.

Το teaser δεν αποκαλύπτει πολλά για το επερχόμενο Toyota X Prologue πέρα από τα φώτα LED που ενώνονται με μια λεπτή λωρίδα κάτω από το έμβλημα της ιαπωνικής φίρμας. Ως αμιγώς ηλεκτρικό, το πρωτότυπο που θα ανήκει στην κατηγορία των SUV δεν θα έχει γρίλια, ενώ όπως έχουμε δει από προηγούμενο teaser θα έχει αεροδυναμική σιλουέτα με έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω.

Το μοντέλο θα βασίζεται στη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα e-TNGA που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Subaru και θα έχει διαστάσεις παραπλήσιες με το RAV4 (D-SUV). 

Toyota

Η e-TNGA επιτρέπει ποικιλομορφία σε μεταξόνιο, μήκος και μεγέθη μπαταριών, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με κίνηση εμπρός, πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Την ίδια αρχιτεκτονική με το Toyota X Prologue θα χρησιμοποιούν πέντε ακόμη νέα μοντέλα της Toyota (C-SUV, sedan, MPV κ.α.) που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota θα μάθουμε στις 17 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube