Τι κρύβεται κάτω από το καπό του Nissan Z;

Τι κρύβεται κάτω από το καπό του Nissan Z;

Ο φακός συνέλαβε το Nissan Z Proto με ανοιχτό καπό και αποκαλύπτει τα μυστικά του.

Το Nissan Z Proto, ή αλλιώς ο προάγγελος της έκδοσης παραγωγής του 400Z που έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2020, φωτογραφήθηκε με ανοιχτό το καπό σε αντιπροσωπεία της Nissan στο Tokyo, αποκαλύπτοντας τον κινητήρα που χρησιμοποιεί.

Το νέο Z μπορεί να παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου, είναι όμως πλήρως λειτουργικό, με αρκετούς να αναφέρουν πως ίσως βασίζεται σε εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας του υφιστάμενου 370Z. Εξάλλου, όπως παραδέχτηκε η Nissan, η έκδοση παραγωγής που θα ακολουθήσει σύντομα δεν θα διαφέρει σημαντικά από το πρωτότυπο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η ιαπωνική φίρμα δεν έδωσε στη δημοσιότητα τεχνικά χαρακτηριστικά, πέρα από την ανακοίνωση ότι θα φορά twin-turbo V6 κινητήρα που θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Nissan Z Proto [video]

Όπως εντόπισαν οι πιο παρατηρητικοί μελετώντας τη φωτογραφία, το μοτέρ κάτω από το καπό του Nissan Z Proto φαίνεται πως είναι ο twin-turbo 3,0 λιτρων V6 (VR30DDTT) που φορά το Infiniti Q60, με διαφορετικό καπάκι. Αυτό επιβεβαιώνει τις φήμες για ισχύ κοντά στους 400 PS και 475 Nm ροπής που θα επιτρέπουν επιτάχυνση 0-100 km/h κοντά στα 4,5". Βέβαια υπάρχουν πληροφορίες και για την εξέλιξη μιας έκδοσης επιδόσεων από τη Nismo με αυξημένη ισχύ 475 PS και τετρακίνηση, όμως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Το επερχόμενο Nissan 400Z δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης, καθώς το μερίδιο των σπορτσκαρ στη Γηραιά Ήπειρο είναι πολύ μικρό για να δικαιολογήσει επένδυση για χαμηλότερους ρύπους που να ικανοποιούν τους αυστηρούς περιορισμούς. Όπως και να έχει περιμένουμε περισσότερες ανακοινώσεις μέσα στο έτος, ενώ η εμπορική πρεμιέρα του μοντέλου αναμένεται το 2022 ή ακόμη και το 2023.

[Πηγή: layersworkNewNissanZThe Drive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube