Προάγγελος πολυτελούς SUV για την Citroen στην Σαγκάη [video]

Προάγγελος πολυτελούς SUV για την Citroen στην Σαγκάη [video]

Το πρωτότυπο ενός πολυτελούς SUV θα παρουσιάσει η Citroen στην έκθεση της Σαγκάης, μοντέλο που θα ανήκει στο premium παρακλάδι της φίρμας, την οικογένεια μοντέλων DS.

Προς το παρόν, το Wild Rubis μας προϊδεάζει για ένα πολυτελές SUV που θα πωλείται στην κινεζική αγορά από το 2014, με το όνομα το μοντέλου παραγωγής να είναι κατά πάσα πιθανότητα DSX7 Hybrid-4.

Η Citroen περιμένει τα εγκαίνια της έκθεσης της Σαγκάης την άλλη εβδομάδα για να μας ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου, με τα μόνα δεδομένα που υπάρχουν να αφορούν τις διαστάσεις του. Το Wild Rubis έχει μήκος 4,7 m, πλάτος 1,95 m και ύψος 1,59 m, ενώ το μεταξόνιο του φτάνει τα 2,9 m. Πηγές μας αναφέρουν ότι το νέο αυτό μοντέλο βασίζεται σε μία τροποποιημένη πλατφόρμα του DS5. Θα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης που θα αποτελείται από κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα, με τον θερμικό κινητήρα να δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς και τον ηλεκτροκινητήρα, όταν απαιτείται, στους πίσω, χαρίζοντας στο μοντέλο κάποιες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο βενζινοκινητήρας θα είναι ο 1.6 THP και η συνδυασμένη ισχύς του υβριδικού συστήματος θα φτάνει τους 240 ίππους.

Τα αρχικά σχέδια της Citroen αναφέρουν ότι το νέο αυτό μοντέλο αφορά μόνο την κινέζικη αγορά. Παρόλα αυτά, η Citroen σκέφτεται να το φέρει και στην ευρωπαϊκή αγορά ενισχύοντας την οικογένεια των μοντέλων DS, που σαν στόχο έχουν ορισμένα μοντέλα των Audi, BMW και VW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube