Πώς θα ήταν ένα σύγχρονο Škoda 1203;

Πώς θα ήταν ένα σύγχρονο Škoda 1203;

Σχεδιαστής της Škoda οραματίστηκε ένα ηλεκτρικό βαν, διάδοχο του 1203.

Ο σχεδιαστής της Škoda, Daniel Hájek, παρουσίασε το όραμά του για ένα νέο βαν της τσέχικης φίρμας εμπνευσμένο από το παρελθόν της - και πιο συγκεκριμένα το Škoda 1203 του 1968.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Škoda 1203 ήταν με διαφορά το πιο δημοφιλές επαγγελματικό όχημα στην Τσεχοσλοβακία, και χρησιμοποιήθηκε ως ασθενοφόρο, minibus, βαν, pick-up, ή ακόμα και νεκροφόρα. Ο Τσέχος σχεδιαστής Daniel Hájek που εργάζεται στο σχεδιασμό διεπαφών για τα νέα μοντέλα της, είχε προσωπική εμπειρία από το 1203 των παππούδων του, το οποίο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησε μέσα στη φάρμα. 

Η σύγχρονη μετενσάρκωση του Škoda 1203 θα μπορούσε να βασίζεται στην πλατφόρμα του Volkswagen Transporter και να χρησιμοποιεί ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενσωματώνοντας τις αξίες της Škoda - πρακτικότητα, ευρυχωρία και λύσεις Simply Clever.

skoda

Το νέο μοντέλο διατηρεί ορισμένα στοιχεία από τον προκάτοχό του όπως οι αναλογίες ενός όγκου, η μάσκα που αγκαλιάζει τα φώτα, το σχήμα της οροφής και την οριζόντια character line στο προφίλ. Παρόλα αυτά ο σχεδιασμός του δεν χαρακτηρίζεται ρετρό, αλλά μοντέρνος, ενώ το cab-over στυλ έχει αντικατασταθεί από μια πιο συμβατική διάταξη με τον οδηγό πίσω από τον εμπρός άξονα.

Οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου, τα LED φώτα εμπρός και πίσω, τα ενιαία παράθυρα στο προφίλ και οι έντονες πτυχώσεις στο αμάξωμα είναι μερικά ακόμη χαρακτηριστικά του νέου 1203. Παράλληλα, η οροφή επεκτείνεται δημιουργώντας περισσότερο χώρο για camping στο εσωτερικό.

Στο εσωτερικό έχουμε μίνιμαλ εμφάνιση με διάκτινο τιμόνι και συρταρωτούς αποθηκευτικούς χώρους στο ταμπλό. Οθόνη για το infotainment δεν υπάρχει καθώς ο οδηγός χρησιμοποιεί τη δική του συσκευή, ενώ έχουμε ένα μικρό ψηφιακό πίνακα οργάνων για τα απαραίτητα.

Η σχεδιαστική μελέτη για ένα νέο Škoda 1203 δεν προορίζεται για την παραγωγή, όμως δεν είναι απίθανο στο μέλλον να δούμε κάποιο αντίστοιχο όχημα από την τσέχικη φίρμα καθώς το Volkswagen Group ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα ρετρό ηλεκτρικό minibus με τα σήματα της Volkswagen.

[Πηγή: Škoda

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube