Η μετενσάρκωση του κεντρομήχανου Peugeot 205 T16

Η μετενσάρκωση του κεντρομήχανου Peugeot 205 T16

Ένα ανεξάρτητο σχεδιαστικό project που μεταφέρει στο σήμερα τις γραμμές του γαλλικού αγωνιστικού προδιαγραφών Group B.

Ο σχεδιαστής αυτοκινήτων Anders Warming, γνωστός για την BMW Ζ4 πρώτης γενιάς και τις υψηλόβαθμες θέσεις στα τμήματα σχεδιασμού των BMW, MINI και Borgward, παρουσίασε ένα ανεξάρτητο project που αποτελεί φόρο τιμής στο αγωνιστικό Peugeot 205 Turbo 16.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, λατρεύει τα αγωνιστικά μοντέλα του Group B από τη δεκαετία του '80 για τον σχεδιασμό τους. Έτσι, αποφάσισε να σχεδιάσει μια σύγχρονη εκδοχή του Peugeot 205 Turbo 16 διατηρώντας αρκετά από τα στοιχεία που το καθιστούν τόσο αναγνωρίσιμο όπως οι αναλογίες, το κοντό μεταξόνιο, τα φουσκωμένα φτερά, η πλευρική εισαγωγή αέρα και τα εμφατικά αεροδυναμικά βοηθήματα.

P205T16

Στη μάσκα έχουμε ρετρό γρίλια με τέσσερις σχισμές που πλαισιώνονται από φώτα LED, μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα με δύο πλευρικά πτερύγια και την χαρακτηριστική εσοχή στο καπό από την οποία δραπετεύει ο αέρας.

Στο προφίλ ξεχωρίζει η κόκκινη οριζόντια γραμμή που χωρίζει το αμάξωμα σε δύο μέρη, οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου, τα φουσκωμένα φτερά που δημιουργούν τριγωνικά σχήματα, οι πλευρικές εισαγωγές πίσω από την πόρτα και η γραμμή παραθύρων με έντονη γωνία. Όλες οι γραμμές του P205T16 καταλήγουν στο B-Pillar που εκτείνεται στην τεράστια αεροτομή οροφής.

Πίσω, έχουμε τα χαρακτηριστικά τετράγωνα φώτα, έμβλημα 205 turbo 16 με ρετρό γραμματοσειρά και πολλαπλές οριζόντιες γραμμές ανάμεσα στα φώτα και στις μεγάλες εσοχές στις άκρες του προφυλακτήρα. Ένα ακόμη στοιχείο είναι τα C-Pillar που δεν ακουμπούν στα πλαινά παράθυρα, δημιουργώντας αεροδυναμικά κανάλια παρόμοια με αυτά που συναντάμε σε υπεραυτοκίνητα (Ferrari 599 GTO, Ford GT κτλ).

P205T16

Όπως θα έχετε αντιληφθεί από τις αντισυμβατικές φόρμες του, το P205T16 δεν προορίζεται για την παραγωγή καθώς αποτελεί ένα project ελεύθερου χρόνου που δημιουργήθηκε για να διαφημίσει το νεοσύστατο σχεδιαστικό γραφείο Warming Design. Εδώ να σημειώσουμε πως το ψηφιακό πρωτότυπο δεν έχει καμία σχέση με το επίσημο σχεδιαστικό τμήμα της Peugeot.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Anders Warming παρουσιάζει το τελευταίο του δημιούργημα:

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube