Hyundai Tiger X-1: Ένα όχημα για επικίνδυνες αποστολές! [video]

Hyundai Tiger X-1: Ένα όχημα για επικίνδυνες αποστολές! [video]

Φουτουριστικό, προηγμένο τεχνολογικά, παντός εδάφους και ιδανικό για καταστάσεις «εκτάκτου ανάγκης», το Tiger X-1 της Hyundai μας μεταφέρει στο «αύριο» της αυτοκίνησης...

Η Hyundai αφουγκράζεται το μέλλον! Ένα μέλλον, όχι τόσο μακρινό όσο ενδεχομένως να φαντάζεται κανείς. Άλλωστε το τελευταίο δημιούργημα της, το πρωτότυπο Tiger X-1 Ultimate Mobility Vehicle, μαρτυρά του λόγου το αληθές.

Σχεδιασμένο από το New Horizon Studio, σε στενή συνεργασία με τους software «experts» Autodesk & Sunberg-Ferrar, το Tiger X-1, μπορεί να κινηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια και το κυρίοτερο, μπορεί να παραδώσει «πακέτα», προμήθειες ή κάθε είδους «υλικό», χωρίς πλήρωμα, εκπληρώνοντας αποστολές εκτάκτου ανάγκης, εύκολα, γρήγορα αλλά κυρίως με ασφάλεια. 

Το Tiger (Transforming Intelligent Ground Excursion Robot) είναι το δεύτερο Ultimate Mobility Vehicle από το studio New Horizon και τη Hyundai, όντας ουσιαστικά η εξέλιξη του Elevate Concept που είχε παρουσιαστεί το 2019. Όπως και το Elevate, έτσι και το Tiger X-1 διαθέτει σύστημα τετρακίνησης και κάθε τροχός του φουτουριστικού μοντέλου είναι τοποθετημένος σε «αρθρωτό» υποπλαίσιο, επιτρέποντας έτσι στο όχημα να υπερπηδά οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στο πέρασμα του! Έχει τη δυνατότητα δε, να κινηθεί σαν «κάβουρας» αφού οι τροχοί του περιστρέφονται ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, προσφέροντας τη δυνατότητα στο μοντέλο να κινηθεί είτε εμπρός είτε πίσω είτε στο πλάι ή ακόμα και να περιστραφεί γύρω από τον άξονα του.

x1

Σύμφωνα με την Hyundai, το Tiger X-1 σχεδιάστηκε για να λειτουργεί ως μια κινητή πλατφόρμα επιστημονικής εξερεύνησης, επιτρέποντας τις εξερευνήσεις ή ακόμα και τις παραδόσεις φορτίων σε απομακρυσμένες τοποθεσίες κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, χάρη στις κάμερες τις οποίες διαθέτει μπορεί να πραγματοποιήσει αναγνωριστικές εξορμήσεις σε τοποθεσίες που δεν είναι κατάλληλες και φιλικές για τον άνθρωπο.

x2

Οι εκπρόσωποι της Hyundai παραδέχθηκαν επίσης ότι πολλές αμυντικές και στρατιωτικές εφαρμογές θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με χαρακτηριστική ευκολία από το Tiger X-1, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της ασφάλειας των στρατευμάτων αναλαμβάνοντας ουσιαστικά το όχημα τις παραδόσεις υλικού -χωρίς οδηγό- σε εχθρικές τοποθεσίες.

Το Tiger θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και για την παράδοση προμηθειών σε περιοχές που έχουν υποστεί ζημιές από φυσικές καταστροφές, καθώς και για την παροχή υποστήριξης αναζήτησης και διάσωσης.

x3

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube