Hyundai Pony: Επιστρέφει ως restomod μετά από 45 χρόνια

Hyundai Pony: Επιστρέφει ως restomod μετά από 45 χρόνια

Το πρώτο μοντέλο της Hyundai εκτίθεται στην Busan με φρεσκαρισμένη εμφάνιση μέσα-έξω και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το Hyundai Pony, το πρώτο μοντέλο της κορεατικής φίρμας που παρουσιάστηκε το 1974 με σχεδιασμό διά χειρός Giorgetto Giugaro, επιστρέφει ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό restomod project.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι μια δημιουργία των σχεδιαστών της Hyundai Υang Gu-rum (εξωτερικό) και Kangmin YE (εσωτερικό). Βασίζεται σε ένα δίπορτο Pony με σημαντικές αισθητικές προσθήκες που παραπέμπουν σε σύγχρονα μοντέλα της εταιρείας και κοσμεί την είσοδο του Hyundai Motorstudio Busan που άνοιξε πρόσφατα στην Κορέα.

Hyundai Pony Heritage

Το Hyundai Pony Heritage όπως ονομάζεται έχει εμπρός και πίσω φώτα τεχνολογίας LED με γραφικά σε στυλ pixel, νέους προφυλακτήρες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος με φλας LED, αεροδυναμική προέκταση εμπρός και καθρέφτες παλαιού τύπου πάνω στο καπό με ενσωματωμένες κάμερες. Φυσικά στην ουρά δεν υπάρχει εξάτμιση καθώς το Pony Heritage έχει μετατραπέι σε ηλεκτρικό.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε ασημί ματ απόχρωση και φορά ζάντες μεγαλύτερης διαμέτρου που όμως ταιριάζουν με την εποχή που παρουσιάστηκε. Κατά τα άλλα διατηρεί αναλλοίωτες τις γραμμές του δίπορτου χάτσμπακ από τη δεκαετία του '70. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το Hyundai Pony αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το πρωτότυπο 『45』 concept και την έκδοση παραγωγής του, δηλαδή το Hyundai Ioniq 5.

Hyundai

Εντυπωσιακές είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό όπου βρίσκουμε δερμάτινες επενδύσεις, αλουμίνιο, τριάκτινο flat-bottom τιμόνι και ρετροφουτουριστικό πίνακα οργάνων με λαμπτήρες/ψηφία να απεικονίζουν το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας και την ταχύτητα. Η καμπίνα είναι τετραθέσια και κάτω από τον χώρο αποσκευών έχει τοποθετηθεί το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που φέρει την υπογραφή της Ninebot.

Προφανώς, το Hyundai Pony Heritage δεν προορίζεται για την παραγωγή. Αντίθετα, αποτελεί ένα one-off πρωτότυπο που στόχο έχει να επικοινωνήσει με τους επισκέπτες του Hyundai Motorstudio Busan την κληρονομιά της εταιρείας και την εξέλιξη των αυτοκινήτων της μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube