Πόσα θα δίνατε γι’ αυτή την σπάνια Aston Martin DB4;

Πόσα θα δίνατε γι’ αυτή την σπάνια Aston Martin DB4;

Αυτή είναι η πρώτη αριστεροτίμονη Aston Martin DB4 που κατασκευάστηκε ποτέ και θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’ s στο Παρίσι. Είναι βέβαιο πως θα πέσουν κορμιά για την απόκτηση της.

Εάν ρωτούσαν τον οποιονδήποτε από εμάς ποια Aston Martin θα ήθελε, το 99% των ερωτηθέντων θα απαντούσε, «οποιαδήποτε». Το υπόλοιπο, 1%, θα έλεγε «οποιαδήποτε της σειράς DB4».

Η DB4 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της… τριλογίας της Aston Martin που περιλάμβανε επίσης τις DB5 και DB6, που κατά κάποιο τρόπο εξασφάλισαν στη βρετανική φίρμα την περίοπτη θέση που κατέχει μέχρι σήμερα στο παγκόσμιο αυτοκινητικό hall of fame. Η κατασκευασμένη στο χέρι Aston Martin DB4, κύλησε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της εταιρείας στο Newport Pagnell το 1958, όντας το πρώτο καθαρόαιμο Grand Tourer μοντέλο της μάρκας.  

db4

Η συγκεκριμένη όμως λευκή DB4 που βλέπετε στις φωτογραφίες, έχει ακόμα πιο συλλεκτικό χαρακτήρα από τις υπόλοιπες 1.204 που συνολικά κατασκευάστηκαν. Πρόκειται για το υπ’αριθμόν 2 μοντέλο της σειράς και το πρώτο αριστεροτίμονο! 

db44

Οι άνθρωποι του οίκου δημοπρασιών RM Sotheby’ s σίγουρα δεν προσδοκούν ότι θα πωληθεί, σε τιμές... DB4 Zagato, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν στην άκρη του μυαλού τους ένα πολύ υψηλό ποσό.

Μικρή σημασία βέβαια έχουν όλα αυτά για τον τυχερό που θα κάνει δικό του ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και ένα από τα πιο σπάνια που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube