Xiaomi: Ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Xiaomi: Ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Η Xiaomi βρίσκεται σε συζητήσεις με την Great Wall για συνεργασία στο κομμάτι της παραγωγής ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως η Xiaomi σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας τα εργοστάσια της Great Wall Motors. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν τότε αυτή θα είναι η δεύτερη εταιρεία τεχνολογίας από την Κίνα που εξελίσσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο μετά από την Huawei.

Η Xiaomi, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone στον κόσμο, στοχεύει σε μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μια παρόμοια στρατηγική με τα ηλεκτρονικά προιόντα της. Η είσοδός της στην αγορά των αυτοκινήτων θα της επιτρέψει αυξημένο περιθώριο κέρδους σε σύγκριση με την αγορά των smartphone που είναι σήμερα η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της.

Η Great Wall θα συμβάλλει στην εξέλιξη του οχήματος με συμβουλευτική στο engineering και φυσικά θα αναλάβει και την παραγωγή.

Μόλις ανακοινώθηκαν οι φήμες, οι μετοχές της Xiaomi σημείωσαν άνοδο 9%, με την Great Wall να ανεβαίνει 15% στο χρηματιστήριο του Hong Kong. Οι πληροφορίες για τις συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών έρχονται από δύο πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η επίσημη ανακοίνωση για τη συνεργασία αναμένεται να έρθει την επόμενη εβδομάδα.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube