Volta Trucks: Αποκάλυψη για το 100% ηλεκτρικό Volta Zero [video]

Volta Trucks: Αποκάλυψη για το 100% ηλεκτρικό Volta Zero [video]

Η start-up Volta Trucks παρουσίασε το Volta Zero, ένα 16τονο, αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό, με αυτονομία 150 και 200 km για τη μεταφορά ελαφρών φορτίων και δεμάτων σε αστικές περιοχές.

Volta Trucks, Volta Zero

Σχεδιασμένο για περιοχές που απαιτούν χαμηλούς ρύπους, που τα επόμενα χρόνια θα φιλοξενούν όλο και λιγότερα θερμικά οχήματα, το Volta Zero διαθέτει καμπίνα που επιτρέπει στον οδηγό, που κάθεται σε κεντρική θέση, να έχει ορατότητα σε ένα τόξο 220°. Η Volta ανακοινώνει ότι το Volta Zero διαθέτει μπαταρία λίθιου φωσφορικού άλατος σιδήρου με χωρητικότητα από 160 έως 200 kWh και δυνατότητα όγκου φόρτωσης 37,7 m3.

Η βρετανική start-up παρουσιάζει το κόνσεπτ του «Truck as a Service», το οποίο συνίσταται στην προσφορά προσαρμοζόμενης χρηματοδότησης στους πελάτες, υπηρεσίες συντήρησης, ασφάλισης και εκπαίδευσης και τη δυνατότητα αντικατάστασης του οχήματος σε περίπτωση της ανάγκης. 

Η τιμή δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά ο νεαρός κατασκευαστής σχεδιάζει να δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες κατά το πρώτο 6μηνο του 2021 και κυρίως με τη γερμανική εταιρεία μεταφορών DPD. 

Το εμπορικό λανσάρισμα του Volta Zero είναι προγραμματισμένο για τον επόμενο χρόνο, με τον κατασκευαστή να προβλέπει παραγωγή 500 μονάδων έως το 2022 και 5.000 μονάδων έως το 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube