Volkswagen Polo: Έφθασε η ώρα της ανανέωσης

Volkswagen Polo: Έφθασε η ώρα της ανανέωσης

Τρεισήμισι χρόνια μετά το λανσάρισμα της 6ης γενιάς Polo, η VW, προχωρά στο καθιερωμένο «φρεσκάρισμα» του best seller μοντέλου της.

Έπειτα από την εμφάνιση των ανανεωμένων εκδόσεων του SEAT Ibiza, ήταν θέμα χρόνου και για τη VW, να παρουσιάσει τη δική της ανανεωμένη πρόταση για την κλάση των supermini, η οποία φυσικά ακούει στο όνομα Polo. 

Το γερμανικό best seller, με τις 14 εκ.+ πωλήσεις στο ενεργητικό του, θα παρουσιαστεί επίσημα στις 22 Απριλίου. Παρότι η VW πέρα από την εν λόγω «teaser» φωτογραφία δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία αναφορικά με το «φρεσκάρισμα» της 6ης γενιάς του μοντέλου της, θεωρείται βέβαιο, ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια του επίσης ανανεωμένου Ibiza που σημαίνει πως θα αναβαθμιστεί σημαντικά σε τεχνολογικό επίπεδο.

polo

Εξωτερικά, η πρώτη αυτή φωτογραφία, μαρτυρά πως το ανανεωμένο Polo θα εφοδιάζεται με ανασχεδιασμένα LED φώτα, ενώ ανασχεδιασμένος θα είναι και ο προφυλακτήρας, με ενιαίο look για τις εισαγωγές αέρα. Στο πίσω τμήμα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι επεμβάσεις θα είναι πιο ευδιάκριτες, με νέα φώτα LED σε οριζόντια διάταξη (για πρώτη φορά σε Polo) τα οποία θα παραπέμπουν στα Golf και T-Cross ως προς το σχεδιαστικό τους στιλ.

polo1

Στο εσωτερικό, η εικόνα δεν θα αλλάξει ριζικά, όμως ο εξοπλισμός θα είναι πιο πλούσιος με περισσότερα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου του προαιρετικού Travel Assist που θα προσφέρει δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης. Επίσης, στη μέση του ταμπλό, η οθόνη αφής αναμένεται να μεγαλώσει, φθάνοντας στις 9,2’’.

Για την κίνηση του ανανεωμένου Polo, θα φροντίζουν κινητήρες TSI (αναμένεται να καταργηθεί η έκδοση MPI) ισχύος από 95 έως 150 PS, με τις ισχυρότερες να συνεργάζονται και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης. Βέβαιο θεωρείται επίσης, ότι τη γκάμα θα εμπλουτίσει και η TGI έκδοση και μένει να μάθουμε κατά πόσον η Volkswagen θα δώσει μια παράταση ζωής στην κορυφαία version GTI, που στην τελευταία γενιά φορά τον 2.0 TSI με τους 200 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube