Teaser Lamborghini Urus με το βλέμμα στην LM002 [video]

Teaser Lamborghini Urus με το βλέμμα στην LM002 [video]

Στις 4 Δεκεμβρίου, στη Sant’Agata Bolognese θα ντεμπουτάρει επίσημα η νέα Urus, το πρώτο SUV της Lamborghini ύστερα από την LM002.

Η «Rambo Lambo» σάρωσε το ενδιαφέρον στο Σαλόνι των Βρυξελλών το 1986 και τώρα είναι αυτή που στρώνει το χαλί για την ολοκαίνουργια Urus.

Η περιγραφή του δεύτερου teaser-video προκαλεί αν μη τι άλλο την περιέργεια: «Η LM002, στο σπίτι και στους πεντακάθαρους δρόμους της πόλης και στη βρομιά στο off-road, ήταν το πρώτο πολυτελές SUV στο κόσμο». Η αλήθεια είναι πως εκεί στη Sant’Agata έχουν τσακωθεί με την πραγματικότητα και την αλήθεια, κυρίως διότι μια LM002 ήταν απλώς ένα άβολο αυτοκίνητο όταν το συνέκρινες με ένα Range Rover πρώτης γενιάς. Και δεν θα ήταν αυτό που θα λέγαμε σπορ.

Σε αυτό όμως που η Lamborghini έπεσε διάνα με την LM002 ήταν πως είχε την πρωτοπόρο ιδέα να φτιάξει ένα SUV με «την ισχύ, τις επιδόσεις και την πολυτέλεια ενός σούπερκαρ». Αλλά αυτά γίνονταν τότε στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ενώ σήμερα ένα πανίσχυρο, υπερπολυτελές και καταιγιστικών επιδόσεων SUV αποτελεί κοινό τόπο. Και μάλιστα έχουμε και δείγμα με W12, όπως είναι η Bentley Bentayga, με την οποία η Urus μοιράζεται την πλατφόρμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμή: Lamborghini LM002

Σε αντίθεση όμως με το ψηλωμένο αυτοκίνητο από το Crewe, το Σπίτι των Ταύρων επέλεξε τον διτούρμπινο κινητήρα V8 από την Porsche Panamera. Με χωρητικότητα τέσσερα λίτρα και ρυθμισμένος για να αποδίδει πάνω από 650 άλογα, θα συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν που θα στέλνει τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς. Με αυτή την Urus, η Lamborghini μπορεί να σχεδιάζει την κατάρριψη του ρεκόρ των SUV στο Nürburgring που σήμερα κατέχεται από την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio με 7’ 51”.

«Όπως και η LM002, η Urus θα δημιουργήσει μια νέα κατηγορία σούπερ-SUV από μόνη της», υπογραμμίζει η Lamborghini, υποσχόμενη «εξαιρετική δυναμική στο δρόμο» και «εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου, συμπεριλαμβανομένης της άμμου». Μιλώντας για την άμμο, μαντέψτε για τι είδους ρυθμίσεις off-road υπερηφανεύεται η Bentley Bentayga; Να σας θυμίσουμε: Χιόνι/Υγρό χόρτο, Κροκάλες, Λάσπη και Νεροφαγώματα, και Άμμος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube