Στην παραγωγή το Jeep Wrangler με κινητήρα V8

Στην παραγωγή το Jeep Wrangler με κινητήρα V8

To Jeep Wrangler θα διατίθεται πλέον με μοτέρ V8, απόδοση 400 ίππων και 600 Nm, και κίνηση στους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. 

H υποδοχή της οποίας έτυχε το πρωτότυπο Wrangler Rubicon 392 Concept που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, φαίνεται να έπεισε την Jeep να βάλει στην παραγωγή το Wrangler με τον V6 κινητήρα των 6,4 λίτρων. Μάλιστα η Jeep έγραψε στο Instagram πως «κάποια πρωτότυπα είναι τόσο δυνατά που γίνονται πραγματικότητα». 

Ο κινητήρας V8 των 6,4 λίτρων αποδίδει 450 PS και 610 Nm που μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενισχυμένου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και βελτιωμένου συστήματος τετρακίνησης. Σύμφωνα με την Jeep, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί λιγότερο από 5", ένα εντυπωσιακό νούμερο για Wrangler.

wranf

Για ακόμα καλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου, το Wrangler απέκτησε εμπρός και πίσω άξονες Dana 44, κεντρικό διαφορικό Selec-Track, ηλεκτρικό κλείδωμα Tru-Lok εμπρός και πίσω διαφορικού, τροχοί 17" με θηριώδη εκτός δρόμου ελαστικά 37", αλουμινένια ελατήρια Fox και κιτ ανύψωσης της Mopar που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 51 mm στα 337 mm. Η εξάτμιση αλλάζει ήχο με το πάτημα ενός κουμπιού, καθιστώντας σαφές σε όλους πως αυτό το Wrangler είναι διαφορετικό.

Να σημειώσουμε πως το Wrangler είχε φορέσει άλλη μια φορά V8 κινητήρα, το μακρινό 1981, όταν είχαμε το Jeep CJ με τον V8 5,0 λίτρων που απέδιδε 125 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube