smart: Ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV

smart: Ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV

Το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής μοντέλο της smart θα έχει μήκος κοντά στα 4 μέτρα.

Εδώ και αρκετό καιρό φημολογείται πως η smart ετοιμάζεται να διευρύνει τη γκάμα της με ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, και σήμερα έρχεται η επιβεβαίωση από επίσημα χείλη. 

Πίο συγκεκριμένα, ο Daniel Lescow, αντιπρόεδρος πωλήσεων της smart έγραψε στο προφίλ του στο LinkedIn: «Μπορεί αυτό να εκπλήξει πολλούς όμως η smart θα εισέλθει στην αγορά με ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV με ευρύχωρη καμπίνα αλλά συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις. Αυτό θα είναι το πρώτο όχημα ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Mercedes-Benz και Geely, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα παράγεται στην Κίνα».

Το SUV που θα τοποθετηθεί πάνω από τα EQ fortwo και EQ forfour, θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα SEA της Geely στην οποία ανήκει το 50% της smart. Θα είναι το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής μοντέλο της εταιρείας με μήκος περίπου 4 μέτρα και θα έχει πενταθέσια καμπίνα. Η Mercedes-Benz θα αναλάβει το σχεδιασμό και η Geely την εξέλξη και την παραγωγή του.

Φήμες κάνουν λόγο για ηλεκτροκινητήρα 272 PS που θα βρίσκεται στον πίσω άξονα και μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα κάτω από 70kWh που θα χαρίζει αυτονομία κοντά στα 500 km (NEDC).

Το πρώτο SUV της smart αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε μορφή πρωτοτύπου τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Έκθεση Μονάχου, με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί το 2022.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube