Škoda Fabia: Ευρύχωρη καμπίνα με ταμπλό εμπνευσμένο από το Octavia

Škoda Fabia: Ευρύχωρη καμπίνα με ταμπλό εμπνευσμένο από το Octavia

Η τέταρτη γενιά Škoda Fabia θα κάνει πρεμιέρα τον Μάη και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Μετά από τις πρώτες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Škoda Fabia και τα πρώτα επίσημα σκίτσα για το εξωτερικό, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο που απεικονίζει το ταμπλό του σουπερμίνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Škoda Fabia: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα γενιά [video]

Το εσωτερικό της νέας γενιάς Fabia χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες, περισσότερη τεχνολογία, βελτιωμένη ποιότητα και πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 380 lt. Όπως βλέπουμε από το επίσημο σκίτσο ο σχεδιασμός του ταμπλό είναι επηρεασμένος από το μεγαλύτερο Octavia.

Η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής για το infotainment, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit, το τιμόνι με δύο ακτίνες και χρωμιωμένο διακοσμητικό, η οριζόντια γραμμή που διατρέχει ολόκληρο το ταμπλό σε διάφορα χρώματα ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού (Active, Ambition και Style), οι στρογγυλοί αεραγωγοί στις άκρες του και οι νέες χειρολαβές στις πόρτες δίνουν την αίσθηση ενός σύγχρονου σουπερμίνι με τεχνολογίες από μεγαλύτερες κατηγορίες αυτοκινήτων.

Δεν θα λείπουν επίσης οι λύσεις Simply Clever (θήκες για smartphone στα καθίσματα, αφαιρούμενες ποτηροθήκες, γάτζοι πρόσδεσης αντικειμένων στον χώρο αποσκευών κ.α.).

Skoda Fabia

Η τέταρτη γενιά του Škoda Fabia βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group όπως και τα πρόσφατα ανανεωμένα SEAT Ibiza και Volkswagen Polo, με αποτέλεσμα αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4.108 mm, πλάτος 1.780 mm, ύψος 1.459 mm και μεταξόνιο 2.564 mm)

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο 1.0 MPI EVO (65 PS / 80 PS / 95 PS) σε συνδυασμό με χειροκίνητο πεντάρι κιβώτιο, τον τούρμπο τρικύλινδρο 1.0 TSI EVO (110 PS) με χειροκίνητο εξάρι ή αυτόματο DSG 7 σχέσεων και τον τούρμπο τετρακύλινδρο 1.5 TSI EVO (150 PS) αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο.

Η επίσημη πρεμιέρα του Škoda Fabia είναι προγραμματισμένη για τον Μάη, με το εμπορικό του ντεμπούτο στην Ευρώπη να ακολουθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. Εκτός από το πεντάθυρο χάτσμπακ, ο CEO της Škoda έχει επιβεβαιώσει πως το νέο Fabia θα διατεθεί και σε μακρύτερη έκδοση Combi.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube