Saab: Νέο 9-5 Sportwagon στη Γενεύη

Saab: Νέο 9-5 Sportwagon στη Γενεύη

Επέκταση της γκάμας του 9-5 σήμανε η ανακοίνωση της Saab για την παρουσίαση του νέου Sportwagon στο Σαλόνι της Γενεύης 2011.
Το μοντέλο σχεδιαστικά δανείζεται το εμπρός μέρος από το σεντάν μοντέλο, καθώς επίσης και αρκετά στοιχεία από τον εξοπλισμό και τον εσωτερικό διάκοσμο, ενώ από την άλλη πλευρά, παρουσιάζει μεγάλη ευελιξία στη διάταξη των αποθηκευτικών χώρων, όπως αρμόζει σε ένα στέισον αυτοκίνητο της κατηγορίας.
Οι κινητήρες που το εφοδιάζουν προέρχονται και αυτοί από τη γκάμα του σεντάν 9-5 και η τετρακίνηση XWD της εταιρείας είναι στάνταρ.
Χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι το ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτ μπαγκάζ, το ύψος ανοίγματος του οποίου είναι ρυθμιζόμενο από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αυτό διευκολύνει σε περιπτώσεις που η οροφή του πάρκινγκ είναι χαμηλή και δεν επιτρέπει πλήρες άνοιγμα.
Οσον αφορά τους χώρους φόρτωσης, τα πίσω καθίσματα είναι διαιρούμενα 60/40 και πλήρως ανακλινόμενα και με τη διάταξη αυτή ο χώρος φόρτωσης μπορεί να φθάσει το μέγιστο των 1.600 λίτρων ενώ το μήκος του είναι σχεδόν 2 μέτρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube